HIRDETŐ

Sertésgulyás leves

Házilag készült gulyás

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéslapocka Hozzáadott
  • lard Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 sárgarépa Hozzáadott
  • 3 Paprika Hozzáadott
  • 5 burgonya Hozzáadott
  • 150 g bacon Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Gulyás fűszer Hozzáadott
  • chili paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagyobb fazékban kevés zsíron pirítjuk a kisebb kockákra vágott szalonnát.

2. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Egy kis idő múlva hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paprikát és a karikára vágott sárgarépát. Meglocsoljuk vízzel és hagyjuk párolni kb. 20 percig.

3. Lépés

A zöldségekhez majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 2 cm-rel a hús felett legyen, és puhára pároljuk. Ha a víz elpárolog, szükség szerint utántöltünk. Ízesítjük gulyáskrémmel, sózzuk és fűszerezzük.

4. Lépés

A befejezés előtt hozzáadjuk a kockázott krumplit és még több vizet öntünk hozzá. Hagyjuk főzni körülbelül fél órát. Végül reszelt krumplival sűrítem (finomra reszelve, mint a bryndza galuska esetében) és hagyom főzni még néhány percig. Szükség esetén még fűszerezzük és hozzáadunk egy kis chillit, ha egy kicsit csípősebbet szeretnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új