Sertésgulyás leves
Házilag készült gulyás
Hozzávalók
- 800 g sertéslapocka
- lard
- 2 darab The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 sárgarépa
- 3 Paprika
- 5 burgonya
- 150 g bacon
- só és bors
- Gulyás fűszer
- chili paprika
Eljárás
Egy nagyobb fazékban kevés zsíron pirítjuk a kisebb kockákra vágott szalonnát.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Egy kis idő múlva hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paprikát és a karikára vágott sárgarépát. Meglocsoljuk vízzel és hagyjuk párolni kb. 20 percig.
A zöldségekhez majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 2 cm-rel a hús felett legyen, és puhára pároljuk. Ha a víz elpárolog, szükség szerint utántöltünk. Ízesítjük gulyáskrémmel, sózzuk és fűszerezzük.
A befejezés előtt hozzáadjuk a kockázott krumplit és még több vizet öntünk hozzá. Hagyjuk főzni körülbelül fél órát. Végül reszelt krumplival sűrítem (finomra reszelve, mint a bryndza galuska esetében) és hagyom főzni még néhány percig. Szükség esetén még fűszerezzük és hozzáadunk egy kis chillit, ha egy kicsit csípősebbet szeretnénk.