Forrás: DeeNida from Canva
Sertéshús gombával és tejszínnel
A tejszínes gombás sertéshús egy hagyományos cseh étel, amely kiemelkedik az ízvilágával. A gomba és a tejszín adja a hús zsengeségét és krémes állagát. Ez a recept tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 500 g Sertéshús (nyak vagy bélszín)
- 250 g Friss gomba (mogyoró vagy gomba)
- 1 The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 200 ml Főzőtejszín
- 1 Kanálok sima liszt
- olaj
- só és bors
Eljárás
A húst kisebb darabokra vágjuk, és sóval, borssal fűszerezzük. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a húst mindkét oldalán aranybarnára.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Pároljuk, amíg a hagyma aranyszínűvé nem kezd válni.
Adja hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsa további 10 percig, amíg a gomba elkezdi kiadni a levét.
Adjuk hozzá a lisztet, keverjük meg és pirítsuk egy ideig.
Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Főzzük körülbelül 5-10 percig, amíg a mártás sűrűsödni kezd.