HIRDETŐ

Forrás: DeeNida from Canva

Sertéshús gombával és tejszínnel

A tejszínes gombás sertéshús egy hagyományos cseh étel, amely kiemelkedik az ízvilágával. A gomba és a tejszín adja a hús zsengeségét és krémes állagát. Ez a recept tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Sertéshús (nyak vagy bélszín) Hozzáadott
  • 250 g Friss gomba (mogyoró vagy gomba) Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst kisebb darabokra vágjuk, és sóval, borssal fűszerezzük. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a húst mindkét oldalán aranybarnára.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Pároljuk, amíg a hagyma aranyszínűvé nem kezd válni.

3. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsa további 10 percig, amíg a gomba elkezdi kiadni a levét.

4. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, keverjük meg és pirítsuk egy ideig.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Főzzük körülbelül 5-10 percig, amíg a mártás sűrűsödni kezd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új