HIRDETŐ
Forrás: arfo from Getty Images
Sertéshús gombával
Sertéshús receptje tejszínes gombával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Sertéshús
- 500 g Gombák
- 1 darab The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 200 ml Főzőtejszín
- Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 EK Olajok
- petrezselyem a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húst megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vagy szeletekre vágjuk. Sóval és borssal fűszerezzük. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és barnítsuk meg a húst mindkét oldalán jól. Ez nagyon fontos a hús szaftossága miatt, és nem szabad kihagyni.
2. Lépés
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a húshoz, és hagyjuk egy ideig párolódni.
3. Lépés
Mossuk meg, szárítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Adjuk a húshoz és a hagymához a fazékhoz. Pároljuk, amíg a gomba le nem engedi a vizet.
4. Lépés
Végül adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg, és pároljuk egy ideig, amíg megpuhul. Tálaljuk petrezselyemmel díszítve.