Forrás: brebcaphotos from Canva
Sertéshús sörmártásban
A sült sertéshús sörmártásban egy hagyományos cseh étel, amely gazdag ízvilágú és ideális a hideg napokon.
Hozzávalók
- 1 kg Sertéshús
- 2 darab The Onion
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 250 ml Sötét sör
- 2 Kanálok Mustár
- 2 Kanálok méz
- só és bors
- 2 Kanálok lard
Eljárás
Az első lépésben sózzuk és borsozzuk a húst, majd forró zsírban minden oldalát megsütjük. Én személy szerint réz serpenyőt használok, hogy egyenletesen eloszlassa a hőt.
Ezután helyezze a sertéshúst a tepsibe.
A hagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és mindkettőt a húshoz adjuk.
Keverje össze az egészet a mustárral és a mézzel, és öntse rá a sört.
Fedjük le a tepsit, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül egy órán át, majd fedjük le a tepsit, és hagyjuk, hogy a hús aranyszínűvé váljon, a mártás pedig összefőjön. Fontos, hogy sütés közben időnként megöntözzük a húst a mártással, hogy szaftos maradjon.