HIRDETŐ

Forrás: brebcaphotos from Canva

Sertéshús sörmártásban

A sült sertéshús sörmártásban egy hagyományos cseh étel, amely gazdag ízvilágú és ideális a hideg napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Sertéshús Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 250 ml Sötét sör Hozzáadott
  • 2 Kanálok Mustár Hozzáadott
  • 2 Kanálok méz Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Kanálok lard Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első lépésben sózzuk és borsozzuk a húst, majd forró zsírban minden oldalát megsütjük. Én személy szerint réz serpenyőt használok, hogy egyenletesen eloszlassa a hőt.

2. Lépés

Ezután helyezze a sertéshúst a tepsibe.

3. Lépés

A hagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és mindkettőt a húshoz adjuk.

4. Lépés

Keverje össze az egészet a mustárral és a mézzel, és öntse rá a sört.

5. Lépés

Fedjük le a tepsit, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül egy órán át, majd fedjük le a tepsit, és hagyjuk, hogy a hús aranyszínűvé váljon, a mártás pedig összefőjön. Fontos, hogy sütés közben időnként megöntözzük a húst a mártással, hogy szaftos maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek