HIRDETŐ

Forrás: brebcaphotos from Canva

Sertéshús sörmártásban

A sült sertéshús sörmártásban egy hagyományos cseh étel, amely gazdag ízvilágú és ideális a hideg napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Sertéshús Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 250 ml Sötét sör Hozzáadott
  • 2 Kanálok Mustár Hozzáadott
  • 2 Kanálok méz Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Kanálok lard Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első lépésben sózzuk és borsozzuk a húst, majd forró zsírban minden oldalát megsütjük. Én személy szerint réz serpenyőt használok, hogy egyenletesen eloszlassa a hőt.

2. Lépés

Ezután helyezze a sertéshúst a tepsibe.

3. Lépés

A hagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és mindkettőt a húshoz adjuk.

4. Lépés

Keverje össze az egészet a mustárral és a mézzel, és öntse rá a sört.

5. Lépés

Fedjük le a tepsit, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül egy órán át, majd fedjük le a tepsit, és hagyjuk, hogy a hús aranyszínűvé váljon, a mártás pedig összefőjön. Fontos, hogy sütés közben időnként megöntözzük a húst a mártással, hogy szaftos maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új