HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Sertéspörkölt nokedlihez
Igazi magyar specialitás. A végtelenségig variálható bármilyen hússal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 ek zsír
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 ek pirospaprika
- só
- 60 dkg sertéscomb
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát megtiszítjuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál felolvasztott zsíron megdinszteljük. Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, mehet bele a kockákra vágott hús.
2. Lépés
Összekeverjük, megsózzuk, és egy pár percig, közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.
3. Lépés
A pörkölthöz nokedlit szaggatunk, és azzal tálaljuk.