Forrás: Youtube
Sertésszűz Budapest módra
Igazi magyaros ízvilágú klasszikus bélszín Budapest módra.
Hozzávalók
Ragu
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ks vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ks kaliforniai paprika
- 4 ks paradicsom
- 20 dkg csiperkegomba
- 25 dkg csirkemáj
- 10 dkg zöldborsó
- só bors
- 2 tk fűszerpaprika
Sertésszűz
- 1 ek napraforgóolaj
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- só bors
Burgonyakorong
- 60 dkg burgonya
- 3 dl napraforgóolaj
- só
Eljárás
A raguhoz a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. A fokhagymát ezután megfuttatjuk benne, majd beletesszük a kaliforniai paprikát.
Megszórjuk fűszerpaprikával, átforgatjuk, és adjuk hozzá egyből a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni, amíg a paradicsom kissé szétfő.
Tegyük bele a gombát, és hagyjuk főni bő tíz percet, majd adjuk hozzá a csirkemájat és a zöldborsót, amivel pár perc alatt készre főzzük.
A sertésszűzhöz forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük el rajtuk a szűzérméket. Sózzuk, borsozzuk. Ha már világosodik a tetejük, fordítsuk meg, és süssük készre őket.
Majd héjában főzzük elő a burgonyákat, majd hűtsük vissza őket. Durván egy cm vastagságú korongokat vágjunk belőlük.
Forró olajban aranybarnára süssük meg őket, végül csepegtessük le, és sózzuk meg őket ízlés szerint.