HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Sertésszűz Budapest módra

Igazi magyaros ízvilágú klasszikus bélszín Budapest módra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Ragu

  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 20 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 25 dkg csirkemáj Hozzáadott
  • 10 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 tk fűszerpaprika Hozzáadott

Sertésszűz

  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • 60 dkg sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott

Burgonyakorong

  • 60 dkg burgonya Hozzáadott
  • 3 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A raguhoz a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. A fokhagymát ezután megfuttatjuk benne, majd beletesszük a kaliforniai paprikát.

2. Lépés

Megszórjuk fűszerpaprikával, átforgatjuk, és adjuk hozzá egyből a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni, amíg a paradicsom kissé szétfő.

3. Lépés

Tegyük bele a gombát, és hagyjuk főni bő tíz percet, majd adjuk hozzá a csirkemájat és a zöldborsót, amivel pár perc alatt készre főzzük.

4. Lépés

A sertésszűzhöz forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük el rajtuk a szűzérméket. Sózzuk, borsozzuk. Ha már világosodik a tetejük, fordítsuk meg, és süssük készre őket.

5. Lépés

Majd héjában főzzük elő a burgonyákat, majd hűtsük vissza őket. Durván egy cm vastagságú korongokat vágjunk belőlük.

6. Lépés

Forró olajban aranybarnára süssük meg őket, végül csepegtessük le, és sózzuk meg őket ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új