HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Slambuc bográcsban

Mindenhol máshogy hívják, de egy tipikusan bográcsos ételről van szó.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg kenyérszalonna Hozzáadott
  • 1 Szál szárazkolbász Hozzáadott
  • 4 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sárga krumpli Hozzáadott
  • 1 ks lecsópaprika Hozzáadott
  • 1 ks erős paprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 40 dkg lebbencstészta Hozzáadott
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 3 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk és a laska tésztát nagy darabokra törjük.

2. Lépés

A zsírt, a kolbászt és a szalonnát beletesszük a bográcsba és zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a húsokat a zsírból.

3. Lépés

Ezután a laska tésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle. A hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot és 5 perc után a burgonyát is.

4. Lépés

Pár perc pirítás után hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, majd pirospaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk és a tésztát is beleszórjuk.

5. Lépés

Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk, szükség esetén vízzel pótoljuk.

6. Lépés

Ezután hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új