HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Slambuc recept Nagyitól
Hagyományos egyszerű, de nagyszerű recept.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 0 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg lebbencstészta
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 9 dkg füstölt kolbász
- 1 ek Édes nemes pirospaprika
- 1⁄4 tk frissen őrölt bors
- 1⁄4 tk őrölt kömény
- só
- 1 kg burgonya
- 1 ks zöldpaprika
- 1 ks paradicsom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Felkockázzuka szalonnát, lábasba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört lebbencstésztát, és kissé megpirítjuk.
2. Lépés
A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és elkeverjük.
3. Lépés
A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi.
4. Lépés
Fedő nélkül, időnként kevergetve addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük. Ecetes vagy kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.