HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Smarni vagy császármorzsa recept

A Smarni, azaz a szlovén palacsinta ismert és kedvelt desszert a szlovén konyhában. Megkóstolva megértjük, miért van ez így, hiszen finom, laktató és egyszerűen elkészíthető. Én magam is többször készítettem már, és mindig nagy sikere volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál rum Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet öntsd egy nagy tálba, és keverd hozzá a tejet, a tojássárgákat, a sót és a rumot.

2. Lépés

Egy éles késsel vágd apróra a vajat, és add hozzá a tésztához. Fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, könnyebben dolgozhatsz vele.

3. Lépés

A kemény habbá vert tojásfehérjét is add hozzá a tésztához, majd óvatosan keverd el, nehogy összetörjön a hab. Ettől lesz a palacsinta könnyű és levegős.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, majd közepes lángon süssük ki a palacsintákat. Figyelj arra, hogy ne süssük túl a palacsintákat, mert könnyen megégnek.

5. Lépés

Tálald a frissen sült palacsintákat porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új