HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Smarni vagy császármorzsa recept

A Smarni, azaz a szlovén palacsinta ismert és kedvelt desszert a szlovén konyhában. Megkóstolva megértjük, miért van ez így, hiszen finom, laktató és egyszerűen elkészíthető. Én magam is többször készítettem már, és mindig nagy sikere volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál rum Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet öntsd egy nagy tálba, és keverd hozzá a tejet, a tojássárgákat, a sót és a rumot.

2. Lépés

Egy éles késsel vágd apróra a vajat, és add hozzá a tésztához. Fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, könnyebben dolgozhatsz vele.

3. Lépés

A kemény habbá vert tojásfehérjét is add hozzá a tésztához, majd óvatosan keverd el, nehogy összetörjön a hab. Ettől lesz a palacsinta könnyű és levegős.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, majd közepes lángon süssük ki a palacsintákat. Figyelj arra, hogy ne süssük túl a palacsintákat, mert könnyen megégnek.

5. Lépés

Tálald a frissen sült palacsintákat porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek