HIRDETŐ

Forrás: freepik

Somlói galuska torta

Ezt a finomságot sokszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert aratott a családnál. Régóta keresem azt a savanykás-édes ízkombinációt, amit a somlói galuska képvisel, és ennek a tortának az elkészítésével végre sikerült rátalálnom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g barackdzsem Hozzáadott
  • 200 g csokoládé öntet Hozzáadott
  • 200 g Tejszín Hozzáadott
  • vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Utána adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Öntsük a tésztát egy előkészített tortaformába és tegyük be előmelegített sütőbe.

2. Lépés

Amíg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket: a reszelt diót keverjük össze a tejben, a rummal és a vajjal. A kihűlt tésztát vágjuk 3 részre. Mindegyik lapot kenjük meg barackdzsemmel, majd a diós töltelékkel. A tetejét vonjuk be csokoládé öntettel és tejszínnel.

3. Lépés

Hűtőben tárolva 2-3 napig eláll, de azt tapasztaltam, hogy melegen, sütés után pár órával a legfinomabb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új