HIRDETŐ

Forrás: freepik

Somlói galuska torta

Ezt a finomságot sokszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert aratott a családnál. Régóta keresem azt a savanykás-édes ízkombinációt, amit a somlói galuska képvisel, és ennek a tortának az elkészítésével végre sikerült rátalálnom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g barackdzsem Hozzáadott
  • 200 g csokoládé öntet Hozzáadott
  • 200 g Tejszín Hozzáadott
  • vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Utána adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Öntsük a tésztát egy előkészített tortaformába és tegyük be előmelegített sütőbe.

2. Lépés

Amíg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket: a reszelt diót keverjük össze a tejben, a rummal és a vajjal. A kihűlt tésztát vágjuk 3 részre. Mindegyik lapot kenjük meg barackdzsemmel, majd a diós töltelékkel. A tetejét vonjuk be csokoládé öntettel és tejszínnel.

3. Lépés

Hűtőben tárolva 2-3 napig eláll, de azt tapasztaltam, hogy melegen, sütés után pár órával a legfinomabb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek