HIRDETŐ
Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc
Egy nagyon ízletes, egyszerűen elkészíthető húsvéti sonkás, krémes saláta az ünnepekre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 dl langyos víz
- 12 g Zselatin
- 35 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- 1 tk Mustár
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 1 tk porcukor
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg sonka
- 1 ks kaliforniai paprika
- 10 dkg savanyú uborka
- 6 ks keményre főtt tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Langyos vízben elkeverjük a zselatint, amit aztán félrerakok hűlni.
2. Lépés
A tejfölhöz hozzákeverem a majonézt, mustárt, citromlevet, porcukrot, és picit megsózzuk és borsozzuk.
3. Lépés
A felkockázott sonkát, paprikát, uborkát és tojást hozzáadom a kikevert mártáshoz, végül a kihűlt zselatint is.
4. Lépés
A folpackkal kibélelt őzgerincbe beletöltjük a masszát és 4-5 óráig a hűtőbe tesszük.