HIRDETŐ
Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc

Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc

Egy nagyon ízletes, egyszerűen elkészíthető húsvéti sonkás, krémes saláta az ünnepekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 dl langyos víz Hozzáadott
  • 12 g Zselatin Hozzáadott
  • 35 dkg tejföl Hozzáadott
  • 30 dkg majonéz Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • 2 tk frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 1 tk porcukor Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt sajt Hozzáadott
  • 20 dkg sonka Hozzáadott
  • 1 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 10 dkg savanyú uborka Hozzáadott
  • 6 ks keményre főtt tojás Hozzáadott
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld Hozzáadott
  • ízlés szerint só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Langyos vízben elkeverjük a zselatint, amit aztán félrerakok hűlni.

Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc - előkészítő lépés 1
2. Lépés

A tejfölhöz hozzákeverem a majonézt, mustárt, citromlevet, porcukrot, és picit megsózzuk és borsozzuk.

Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A felkockázott sonkát, paprikát, uborkát és tojást hozzáadom a kikevert mártáshoz, végül a kihűlt zselatint is.

Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A folpackkal kibélelt őzgerincbe beletöltjük a masszát és 4-5 óráig a hűtőbe tesszük.

Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új