HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wY6kLah7odQiw-9cK0Oq/0eeea86f121bbd577ed60604319e7e.jpeg)
Sonkás-tojásos húsvéti őzgerinc
Egy nagyon ízletes, egyszerűen elkészíthető húsvéti sonkás, krémes saláta az ünnepekre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 dl langyos víz
- 12 g Zselatin
- 35 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- 1 tk Mustár
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 1 tk porcukor
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg sonka
- 1 ks kaliforniai paprika
- 10 dkg savanyú uborka
- 6 ks keményre főtt tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Langyos vízben elkeverjük a zselatint, amit aztán félrerakok hűlni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wY6kLah7odQiw-9cK0Oq/31d0550cf7c46d3c21cd2ea2010fb2.jpeg)
2. Lépés
A tejfölhöz hozzákeverem a majonézt, mustárt, citromlevet, porcukrot, és picit megsózzuk és borsozzuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wY6kLah7odQiw-9cK0Oq/6929e779af7fa68e35573967ec0608.jpeg)
3. Lépés
A felkockázott sonkát, paprikát, uborkát és tojást hozzáadom a kikevert mártáshoz, végül a kihűlt zselatint is.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wY6kLah7odQiw-9cK0Oq/5741102b663be0c5e5c421e1bb77c7.jpeg)
4. Lépés
A folpackkal kibélelt őzgerincbe beletöltjük a masszát és 4-5 óráig a hűtőbe tesszük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wY6kLah7odQiw-9cK0Oq/f2d9eac6d4bf1fbf7cd0dcf8c9c7ee.jpeg)