HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Sós füstölt lazactorta

Ez a füstölt lazactorta megtévesztően egyszerűen elkészíthető, és mindig lenyűgözi a vendégeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 lap Leveles tészta Hozzáadott
  • 200 gms Füstölt lazac Hozzáadott
  • 200 gms Krémsajt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 2 EL Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 Celsius-fokra vagy 356 Fahrenheit-fokra. Ez azért fontos, mert a megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a torta jól átsüljön, ropogós, pelyhes héjjal.

2. Lépés

A leveles tésztalapot sodorja ki úgy, hogy egy 9 hüvelykes kerek tortaformába illeszkedjen. Úgy tapasztaltam, hogy a leveles tésztával való bánásmód kulcsa, hogy hűvösen tartsuk. Ha túl meleg, nehéz vele dolgozni. Nyomkodjuk a tésztát a formába, és vágjuk le a felesleget.

3. Lépés

Egy keverőtálban keverjük simára a krémsajtot és a tojásokat. Adjuk hozzá a füstölt lazacot, az apróra vágott kaprot, sót és borsot. Ne feledje, hogy a füstölt lazac önmagában is elég sós lehet, ezért óvatosan bánjon a plusz sóval.

4. Lépés

Öntse a lazacos keveréket az előkészített leveles tésztahéjba. Simítsa el, hogy egyenletesen eloszoljon.

5. Lépés

Süssük a tortát az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg a töltelék megdermed, és a kéreg aranybarna lesz. A sütési idő változhat, ezért érdemes a 20 perc körül ellenőrizni.

6. Lépés

Hagyjuk a tortát rövid ideig hűlni, mielőtt felvágjuk és tálaljuk. Ez segíti a torta megszilárdulását és megkönnyíti a vágást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új