Forrás: Darl1930 via Adobe Stock
Sós leveles tészta egy párt számára zöldségekkel
A sós sütemények kedvelőjeként megtaláltam a tökéletes receptet egy ízletes és lenyűgöző előételhez. Minden alkalommal, amikor elkészítem őket, ezek a leveles tészták abszolút sikert aratnak a vendégeim körében. A friss zöldségekből és aromás sajtokból álló töltelékük az évszaknak és az ízeknek megfelelően variálható.
Hozzávalók
- 1 Szerepvállalás Kész leveles tészta
- 2 piros Paprika
- 1 cukkini
- 1 kis brokkoli
- 200 gr feta sajt
- 1 tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 Teáskanál oregánó
Eljárás
A leveles tészta megsütéséhez először vágja apró kockákra a paprikát és a cukkinit, a brokkolit pedig ossza apró virágokra. Tapasztalatom szerint ez a keverék az ideális méret a tésztához.
A fetát kockákra vágjuk, és a zöldségekkel együtt a leveles tésztához adjuk. Ezután ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük a leveles tésztát.
Most ossza a leveles tésztát kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre. Úgy tapasztaltam, hogy ez a méret jól használható a töltéshez és a hajtogatáshoz.
Tegyünk egy teáskanálnyi zöldségkeveréket minden egyes négyzetre, hajtsuk össze és nyomjuk le erősen a széleinél.
A gombócokat kenjük meg a felvert tojással. Ettől szép aranybarna színt kapnak sütés közben.
Süssük a leveles tésztazsebeket 180 fokon kb. 15-20 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek. Figyeljük őket, mert minden sütő kicsit más.