HIRDETŐ

Forrás: Darl1930 via Adobe Stock

Sós leveles tészta egy párt számára zöldségekkel

A sós sütemények kedvelőjeként megtaláltam a tökéletes receptet egy ízletes és lenyűgöző előételhez. Minden alkalommal, amikor elkészítem őket, ezek a leveles tészták abszolút sikert aratnak a vendégeim körében. A friss zöldségekből és aromás sajtokból álló töltelékük az évszaknak és az ízeknek megfelelően variálható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Szerepvállalás Kész leveles tészta Hozzáadott
  • 2 piros Paprika Hozzáadott
  • 1 cukkini Hozzáadott
  • 1 kis brokkoli Hozzáadott
  • 200 gr feta sajt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A leveles tészta megsütéséhez először vágja apró kockákra a paprikát és a cukkinit, a brokkolit pedig ossza apró virágokra. Tapasztalatom szerint ez a keverék az ideális méret a tésztához.

2. Lépés

A fetát kockákra vágjuk, és a zöldségekkel együtt a leveles tésztához adjuk. Ezután ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük a leveles tésztát.

3. Lépés

Most ossza a leveles tésztát kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre. Úgy tapasztaltam, hogy ez a méret jól használható a töltéshez és a hajtogatáshoz.

4. Lépés

Tegyünk egy teáskanálnyi zöldségkeveréket minden egyes négyzetre, hajtsuk össze és nyomjuk le erősen a széleinél.

5. Lépés

A gombócokat kenjük meg a felvert tojással. Ettől szép aranybarna színt kapnak sütés közben.

6. Lépés

Süssük a leveles tésztazsebeket 180 fokon kb. 15-20 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek. Figyeljük őket, mert minden sütő kicsit más.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új