HIRDETŐ

Forrás: Darl1930 via Adobe Stock

Sós leveles tészta egy párt számára zöldségekkel

A sós sütemények kedvelőjeként megtaláltam a tökéletes receptet egy ízletes és lenyűgöző előételhez. Minden alkalommal, amikor elkészítem őket, ezek a leveles tészták abszolút sikert aratnak a vendégeim körében. A friss zöldségekből és aromás sajtokból álló töltelékük az évszaknak és az ízeknek megfelelően variálható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Szerepvállalás Kész leveles tészta Hozzáadott
  • 2 piros Paprika Hozzáadott
  • 1 cukkini Hozzáadott
  • 1 kis brokkoli Hozzáadott
  • 200 gr feta sajt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A leveles tészta megsütéséhez először vágja apró kockákra a paprikát és a cukkinit, a brokkolit pedig ossza apró virágokra. Tapasztalatom szerint ez a keverék az ideális méret a tésztához.

2. Lépés

A fetát kockákra vágjuk, és a zöldségekkel együtt a leveles tésztához adjuk. Ezután ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük a leveles tésztát.

3. Lépés

Most ossza a leveles tésztát kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre. Úgy tapasztaltam, hogy ez a méret jól használható a töltéshez és a hajtogatáshoz.

4. Lépés

Tegyünk egy teáskanálnyi zöldségkeveréket minden egyes négyzetre, hajtsuk össze és nyomjuk le erősen a széleinél.

5. Lépés

A gombócokat kenjük meg a felvert tojással. Ettől szép aranybarna színt kapnak sütés közben.

6. Lépés

Süssük a leveles tésztazsebeket 180 fokon kb. 15-20 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek. Figyeljük őket, mert minden sütő kicsit más.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek