HIRDETŐ

Forrás: Salapao2u from Getty Images

Spagetti csirkével paradicsomszószban

A húsos paradicsomszósz a csirke finom ízével és egy csipetnyi bazsalikommal egyedülálló duót alkot az al dente spagettivel. Egy kis fokhagyma és chilipaprika ad fűszerességet, amely természetesen ízlés szerint módosítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g spagetti Hozzáadott
  • 300 g Csirkemell Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 pcs Kis chilipaprika Hozzáadott
  • 1 lehet Paradicsom mártásban Hozzáadott
  • friss bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hevítse fel az olajat egy nagy fazékban, adja hozzá az apróra vágott hagymát, a préselt fokhagymát és az apróra vágott chilipaprikát - addig pirítsa, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Adja hozzá a kockára vágott csirkét a fazékhoz, és süsse aranyszínűre. Ebben a szakaszban érdemes sózni és borsozni - ez segít a húsnak jobban magába szívni az ízeket.

3. Lépés

Ha a csirke jól megsült, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet. Ne feledje, ez a mártásunk alapja, ezért ne spóroljon ezen az összetevőn.

4. Lépés

Közben a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente - én a végén egy kis olívaolajat és egy csipet sót adok a vízhez, hogy a tészta ízletes maradjon, és ne ragadjon össze.

5. Lépés

Amikor a szósz kezd besűrűsödni, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és keverjük alaposan össze. A bazsalikom jellegzetes mediterrán ízt ad a mártásnak.

6. Lépés

Végül ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk, és a kész spagettit összekeverjük a mártással.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új