Forrás: Salapao2u from Getty Images
Spagetti csirkével paradicsomszószban
A húsos paradicsomszósz a csirke finom ízével és egy csipetnyi bazsalikommal egyedülálló duót alkot az al dente spagettivel. Egy kis fokhagyma és chilipaprika ad fűszerességet, amely természetesen ízlés szerint módosítható.
Hozzávalók
- 200 g spagetti
- 300 g Csirkemell
- 1 pcs nagy hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 1 pcs Kis chilipaprika
- 1 lehet Paradicsom mártásban
- friss bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
Eljárás
Hevítse fel az olajat egy nagy fazékban, adja hozzá az apróra vágott hagymát, a préselt fokhagymát és az apróra vágott chilipaprikát - addig pirítsa, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adja hozzá a kockára vágott csirkét a fazékhoz, és süsse aranyszínűre. Ebben a szakaszban érdemes sózni és borsozni - ez segít a húsnak jobban magába szívni az ízeket.
Ha a csirke jól megsült, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet. Ne feledje, ez a mártásunk alapja, ezért ne spóroljon ezen az összetevőn.
Közben a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente - én a végén egy kis olívaolajat és egy csipet sót adok a vízhez, hogy a tészta ízletes maradjon, és ne ragadjon össze.
Amikor a szósz kezd besűrűsödni, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és keverjük alaposan össze. A bazsalikom jellegzetes mediterrán ízt ad a mártásnak.
Végül ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk, és a kész spagettit összekeverjük a mártással.