HIRDETŐ

Forrás: katrinshine from Canva

Spagetti paradicsomszósszal

Ez az egyik kedvenc spagetti receptem, amit az olasz nagymamámtól tanultam. A paradicsomszószos spagettire mindig egy otthonos, meleg és meghitt vacsorát asszociálok. Ez egy egyszerű recept, ami mindig nagy elégedettséggel tölt el. Arra bátorítom, hogy próbálja ki Ön is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spagetti Hozzáadott
  • 2 konzervdobozok Pelati paradicsom Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paradicsompüré Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • Olívaolaj - Só és bors Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • Oregánó ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a spagetti főzését a csomagoláson található utasítás szerint. Ne felejtsen el egy kis sót adni a forrásban lévő vízhez, mielőtt beledobja a tésztát. Nagyon fontos, hogy ne főzzük túl a spagettit - al dente legyen!

2. Lépés

Közben készítsük el a paradicsomszószt. Egy nagy fazékban, kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét. Ízesítsük a szószt sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Pároljuk körülbelül 10 percig, amíg a mártás kissé be nem süllyed.

3. Lépés

Ha a spagetti megfőtt, szűrje le, de egy kis tésztavizet tartson meg. Ha a paradicsomszósz túl sűrű, egy kevés tésztavíz hozzáadásával hígíthatja.

4. Lépés

Végül keverje össze a főtt spagettit a paradicsomszósszal, és keverje össze a hozzávalókat.

5. Lépés

Jó szórakozást! Ne feledkezzen meg az utolsó simításról - szórja meg az ételt frissen reszelt parmezán sajttal vagy apróra vágott bazsalikomlevelekkel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új