Forrás: katrinshine from Canva
Spagetti paradicsomszósszal
Ez az egyik kedvenc spagetti receptem, amit az olasz nagymamámtól tanultam. A paradicsomszószos spagettire mindig egy otthonos, meleg és meghitt vacsorát asszociálok. Ez egy egyszerű recept, ami mindig nagy elégedettséggel tölt el. Arra bátorítom, hogy próbálja ki Ön is!
Hozzávalók
- 400 g spagetti
- 2 konzervdobozok Pelati paradicsom
- 2 teáskanál Paradicsompüré
- 4 fogak Fokhagyma
- Olívaolaj - Só és bors
- bazsalikom
- Oregánó ízlés szerint
Eljárás
Kezdje a spagetti főzését a csomagoláson található utasítás szerint. Ne felejtsen el egy kis sót adni a forrásban lévő vízhez, mielőtt beledobja a tésztát. Nagyon fontos, hogy ne főzzük túl a spagettit - al dente legyen!
Közben készítsük el a paradicsomszószt. Egy nagy fazékban, kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét. Ízesítsük a szószt sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Pároljuk körülbelül 10 percig, amíg a mártás kissé be nem süllyed.
Ha a spagetti megfőtt, szűrje le, de egy kis tésztavizet tartson meg. Ha a paradicsomszósz túl sűrű, egy kevés tésztavíz hozzáadásával hígíthatja.
Végül keverje össze a főtt spagettit a paradicsomszósszal, és keverje össze a hozzávalókat.
Jó szórakozást! Ne feledkezzen meg az utolsó simításról - szórja meg az ételt frissen reszelt parmezán sajttal vagy apróra vágott bazsalikomlevelekkel!