HIRDETŐ

Spanakopita

A Spanakopita egy hagyományos görög piteszerűség, mely friss spenótból, feta sajtból és leveles tésztából készül. Kellemes és ízletes fogás, amely vegetáriánusok számára is kiváló választás, és elegáns módja a spenót étkezésbe történő bevonásának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg friss spenót Hozzáadott
  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 200 g feta sajt Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a spenótot meg kell tisztítani, megmosni majd főzni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a főtt spenótot, sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt pároljuk. Kivesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Amíg a spenót hűl, a feta sajtot összeturmixoljuk a tojásokkal, a frissen vágott petrezselyemzölddel, majd hozzákeverjük a kihűlt spenót-hagyma keverékhez.

3. Lépés

A leveles tésztát kinyújtjuk egy nagyobb tepsiben és egy részét spenótossal és sajtkrémmel töltjük meg úgy, hogy tört tésztát ledobjunk a tetejére. A pite tetejét megkenjük tojással és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új