HIRDETŐ

Spanakopita

A Spanakopita egy hagyományos görög piteszerűség, mely friss spenótból, feta sajtból és leveles tésztából készül. Kellemes és ízletes fogás, amely vegetáriánusok számára is kiváló választás, és elegáns módja a spenót étkezésbe történő bevonásának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg friss spenót Hozzáadott
  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 200 g feta sajt Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a spenótot meg kell tisztítani, megmosni majd főzni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a főtt spenótot, sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt pároljuk. Kivesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Amíg a spenót hűl, a feta sajtot összeturmixoljuk a tojásokkal, a frissen vágott petrezselyemzölddel, majd hozzákeverjük a kihűlt spenót-hagyma keverékhez.

3. Lépés

A leveles tésztát kinyújtjuk egy nagyobb tepsiben és egy részét spenótossal és sajtkrémmel töltjük meg úgy, hogy tört tésztát ledobjunk a tetejére. A pite tetejét megkenjük tojással és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek