:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/pf90XMr4WbdLCn2PXB4x/8dfe6e9f34636d493c2ddfa5ff1973.jpeg)
Forrás: Pixabay: kan_chansathya
Spanyol sangria
Ez a recept praktikus és egyszerű, de garantáltan mindenki kedvencévé válik. Szeretem a gyümölcsös italokat, és ez a sangria mindig frissítő és ízletes.
Hozzávalók
- 1 Üveg vörös bor (száraz)
- 4 dl narancslé (frissen facsart a legjobb)
- 1 narancs
- 1 citrom
- 2 alma
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl brandy (opcionális)
- szénsavas ásványvíz
Eljárás
Először mosd meg és vágd fel a narancsot, citromot és almát kisebb darabokra. Ezt ne hagyd ki, hisz a gyümölcsök természetes cukortartalma nagyon fontos elem a sangria ízében.
Egy nagy kancsóba helyezd az összes gyümölcsöt, majd add hozzá a cukrot és a brandyt. Következőként öntsd hozzá a narancslevet és a bort. A tapasztalatból azt ajánlom, ne hagyd ki a brandyt, kiváló minőségű aromaanyag, és kitűnő ízt ad a sangriának.
Keverd jól össze az összes hozzávalót, hogy a cukor teljesen feloldódjon és az ízek jól összeérjenek. Ezután hűtsd le az ital a hűtőben legalább 2-3 órán keresztül.
Tálalás előtt poharakba öntsd az italt, majd töltse fel szénsavas ásványvízzel, és díszítsd friss gyümölcsökkel.