HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Spárgás csirke édesburgonyachipsszel

Ízletes csirkemell finomság ropogós édeskrumplival.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg csirkemell Hozzáadott
  • 5 ks burgonya Hozzáadott
  • 3 ks édesburgonya Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 cs Spárga Hozzáadott
  • 4 ek rizsliszt Hozzáadott
  • 2 dl laktózmentes tejszín Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • nádcukor Hozzáadott
  • zsiradék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk és barna rizslisztbe forgatjuk. Kevés zsiradékon néhány perc alatt elősütjük őket, majd félretesszük.

2. Lépés

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk.

3. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kevés zsiradékon fedő alatt megpároljuk. Egy evőkanál barna rizsliszttel meghintjük, felöntjük a laktózmentes tejszínnel, és hozzákeverjük a tojást. Fedő alatt pihentetjük.

4. Lépés

A spárgát megpucoljuk és sós, citromos, nádcukros vízben félpuhára főzzük. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az elősütött csirkemelleket, elhelyezzük rajta a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 185 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

5. Lépés

Végül a megtisztított burgonyákat és édesburgonyákat vékonyra gyaluljuk, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. A csirke mellé kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új