Forrás: Youtube
Spárgás csirke édesburgonyachipsszel
Ízletes csirkemell finomság ropogós édeskrumplival.
Hozzávalók
- 1⁄2 kg csirkemell
- 5 ks burgonya
- 3 ks édesburgonya
- 2 ks tojás
- 2 Fej vöröshagyma
- 1 cs Spárga
- 4 ek rizsliszt
- 2 dl laktózmentes tejszín
- só bors
- citromlé
- Petrezselyem
- nádcukor
- zsiradék
Eljárás
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk és barna rizslisztbe forgatjuk. Kevés zsiradékon néhány perc alatt elősütjük őket, majd félretesszük.
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kevés zsiradékon fedő alatt megpároljuk. Egy evőkanál barna rizsliszttel meghintjük, felöntjük a laktózmentes tejszínnel, és hozzákeverjük a tojást. Fedő alatt pihentetjük.
A spárgát megpucoljuk és sós, citromos, nádcukros vízben félpuhára főzzük. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az elősütött csirkemelleket, elhelyezzük rajta a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 185 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Végül a megtisztított burgonyákat és édesburgonyákat vékonyra gyaluljuk, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. A csirke mellé kínáljuk.