Spenót főzelék / Klasszikus spenót
Nagyon egyszerű és finom étel ami pár perc alatt kész. A családom nagyon szereti, és mindig megörül ha elkészítem :-) Lassacskán kezdődik a spenót szezonja..
Hozzávalók
- 500 g friss spenót
- 200 ml víz
- 200 ml tej
- 1 ek finomliszt
- 1 kk őrölt kömény
- 3 gerezd foghagyma
- olaj
- só
Eljárás
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az összes spenótot, picit megsózzuk, és lefedve kis lángon addig hagyjuk, amíg teljesen lecsökken a térfogata és kiengedi a saját levét.
A spenóthoz öntsünk 2 dl vizet, nem sokat, mert arra kell gondolni, hogy hagyjuk, hogy a spenót magától besűrítse a főzeléket. Ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a köményt (én 1 kk teszek) és a sót. Hagyjuk így puhára főni. Kézi mixerrel simára mixeljük és adjuk hozzá a 2 dl tejben elkevert lisztet. Végül az egészet együtt főzzük további 10 percig. Ha tej helyett főzőtejszínt szeretne hozzáadni, az Önön múlik.
A főzelék nagyon finom. Tálalhatjuk főt tojással, tükörtojással, vagy sült kolbásszal stb. Nagyon finom csak kenyérrel, vagy főtt burgonyával ízlés szerint. Jó étvágyat
További receptjeimet megtalálod a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on