HIRDETŐ
Spenót főzelék / Klasszikus spenót

Spenót főzelék / Klasszikus spenót

Nagyon egyszerű és finom étel ami pár perc alatt kész. A családom nagyon szereti, és mindig megörül ha elkészítem :-) Lassacskán kezdődik a spenót szezonja..

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss spenót Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 kk őrölt kömény Hozzáadott
  • 3 gerezd foghagyma Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az összes spenótot, picit megsózzuk, és lefedve kis lángon addig hagyjuk, amíg teljesen lecsökken a térfogata és kiengedi a saját levét.

2. Lépés

A spenóthoz öntsünk 2 dl vizet, nem sokat, mert arra kell gondolni, hogy hagyjuk, hogy a spenót magától besűrítse a főzeléket. Ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a köményt (én 1 kk teszek) és a sót. Hagyjuk így puhára főni. Kézi mixerrel simára mixeljük és adjuk hozzá a 2 dl tejben elkevert lisztet. Végül az egészet együtt főzzük további 10 percig. Ha tej helyett főzőtejszínt szeretne hozzáadni, az Önön múlik.

3. Lépés

A főzelék nagyon finom. Tálalhatjuk főt tojással, tükörtojással, vagy sült kolbásszal stb. Nagyon finom csak kenyérrel, vagy főtt burgonyával ízlés szerint. Jó étvágyat

Spenót főzelék / Klasszikus spenót - előkészítő lépés 1
4. Lépés

További receptjeimet megtalálod a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új