:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MTb8caF3F_q5UmB-1fWg/a48bcfa70c7570b40d21466595a441.jpeg)
Spenót friss spenótból
Finom, nagyon egyszerű és gyors étel. Nálunk otthon „Szlovák spenót”-nak hívjuk :-) Az ember még gyermekkorából ismeri, de mindenki egy kicsit másnak. Ez az én változatom, így készítem otthon.
Hozzávalók
- 500 g Friss spenót
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 EK sima liszt speciális
- 1 TK őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
Eljárás
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ezután hozzáadjuk fokozatosan az egész spenótot, kissé megsózzuk és kisebb lángon fedő alatt hagyjuk, amíg teljesen csökken a térfogata és kiforrja a saját levét.
A spenótra öntsünk 2dl vizet, tényleg nem sokat, mert arra gondolni kell, hogy a spenót magától besűríti a főzeléket. Ezután hozzáadjuk az aprított fokhagymát, köményt (én 1 teáskanálnyit teszek bele) és a sót. Így hagyjuk főni, amíg megpuhul. A kész főzeléket turmixoljuk simára, majd hozzáöntjük a 2dl tejjel elkevert lisztet. Végül az egészet további 10 percig főzzük. Ha valaki akar, tejszín helyett tejet ad hozzá, ez már rajtad múlik.
A pribinács nagyon finom. Keményre főtt tojással, tükörtojással vagy sült virslivel is tálalható, és így tovább. Nagyon finom csak kenyérrel, de főtt krumplival is, ízlés szerint. Jó étvágyat kívánok!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MTb8caF3F_q5UmB-1fWg/9a0a5301a51068023e3029bebc3bec.jpeg)
További receptjeimet megtalálja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on