Spenót friss spenótból
Finom, nagyon egyszerű és gyors étel. Nálunk otthon „Szlovák spenót”-nak hívjuk :-) Az ember még gyermekkorából ismeri, de mindenki egy kicsit másnak. Ez az én változatom, így készítem otthon.
Hozzávalók
- 500 g Friss spenót
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 EK sima liszt speciális
- 1 TK őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
Eljárás
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ezután hozzáadjuk fokozatosan az egész spenótot, kissé megsózzuk és kisebb lángon fedő alatt hagyjuk, amíg teljesen csökken a térfogata és kiforrja a saját levét.
A spenótra öntsünk 2dl vizet, tényleg nem sokat, mert arra gondolni kell, hogy a spenót magától besűríti a főzeléket. Ezután hozzáadjuk az aprított fokhagymát, köményt (én 1 teáskanálnyit teszek bele) és a sót. Így hagyjuk főni, amíg megpuhul. A kész főzeléket turmixoljuk simára, majd hozzáöntjük a 2dl tejjel elkevert lisztet. Végül az egészet további 10 percig főzzük. Ha valaki akar, tejszín helyett tejet ad hozzá, ez már rajtad múlik.
A pribinács nagyon finom. Keményre főtt tojással, tükörtojással vagy sült virslivel is tálalható, és így tovább. Nagyon finom csak kenyérrel, de főtt krumplival is, ízlés szerint. Jó étvágyat kívánok!
További receptjeimet megtalálja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on