HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Spenótfőzelék háziasan
Egy igazán zöld főzelék.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hozzávalók
- 1 kg Spenót
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 3 Szál új fokhagyma
A rántáshoz
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
- és az ízesítéshez só cukor
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Először készítsük elő a spenótot. A levelekről távolítsuk el a durva ereket és a spenót szárát. A hagymát aprítsuk fel.
2. Lépés
Ha az összes zöldet előkészítettük, rövid időre tegyük az egészet forrásban lévő sós vízbe. Ha a víz visszaforrt, rövid idő múlva szedjük is ki a leveleket. A hagymát még hagyhatjuk 1-2 percig. Ezután szűrjük le őket, és hagyjuk hűlni. Amikor már állja a kezünk, vágjuk fel durvára a leveleket.
3. Lépés
A rántáshoz egy kanál kacsazsíron megfuttatjuk a fokhagymát, majd egy kanál lisztet világosra pirítunk rajta. Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd azonnal felöntjük a hideg tejjel. Kevés sót és cukrot teszünk hozzá, majd bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.