HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Spenótfőzelék háziasan

Egy igazán zöld főzelék.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 1 kg Spenót Hozzáadott
  • 1 csokor újhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemlevél Hozzáadott
  • 3 Szál új fokhagyma Hozzáadott

A rántáshoz

  • 1 ek kacsazsír Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • és az ízesítéshez só cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a spenótot. A levelekről távolítsuk el a durva ereket és a spenót szárát. A hagymát aprítsuk fel.

2. Lépés

Ha az összes zöldet előkészítettük, rövid időre tegyük az egészet forrásban lévő sós vízbe. Ha a víz visszaforrt, rövid idő múlva szedjük is ki a leveleket. A hagymát még hagyhatjuk 1-2 percig. Ezután szűrjük le őket, és hagyjuk hűlni. Amikor már állja a kezünk, vágjuk fel durvára a leveleket.

3. Lépés

A rántáshoz egy kanál kacsazsíron megfuttatjuk a fokhagymát, majd egy kanál lisztet világosra pirítunk rajta. Ezután hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd azonnal felöntjük a hideg tejjel. Kevés sót és cukrot teszünk hozzá, majd bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új