HIRDETŐ

Forrás: blackjake from Getty Images Signature

Spenótleves burgonyával

Krémes spenótleves burgonyával, amely tökéletes ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Spenót (friss, fagyasztott vagy konzerv) Hozzáadott
  • 2 darab Burgonya Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 100 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
  • Szerecsendió a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja apróra. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a spenótot.

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ez a kulcsfontosságú pillanat - a hagyma és a fokhagyma csodálatos ízt ad a levesnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a burgonyát és a spenótot, és keverjük össze. Öntsük fel a zöldségalaplével, és főzzük körülbelül 20 percig.

4. Lépés

Ezután keverje össze az egészet merülőmixerrel, amíg sima nem lesz.

5. Lépés

Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

6. Lépés

Hagyjuk a spenótlevest még 5 percig főni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új