Forrás: blackjake from Getty Images Signature
Spenótleves burgonyával
Krémes spenótleves burgonyával, amely tökéletes ebédre.
Hozzávalók
- 400 g Spenót (friss, fagyasztott vagy konzerv)
- 2 darab Burgonya
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 l Zöldségleves
- 100 ml Főzőtejszín
- 2 EK Olívaolaj
- Só és fekete bors
- Szerecsendió a fűszerezéshez
Eljárás
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja apróra. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a spenótot.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ez a kulcsfontosságú pillanat - a hagyma és a fokhagyma csodálatos ízt ad a levesnek.
Adjuk hozzá a burgonyát és a spenótot, és keverjük össze. Öntsük fel a zöldségalaplével, és főzzük körülbelül 20 percig.
Ezután keverje össze az egészet merülőmixerrel, amíg sima nem lesz.
Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Hagyjuk a spenótlevest még 5 percig főni, majd tálaljuk.