HIRDETŐ
Spenótos pite
Ropogós sós pite spenóttal és rengeteg sajttal, 40 perc alatt kész.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 200 g cheddar sajt
- 2 EK parmezán
- vaj
- 1 mogyoróhagyma
- 10 dkg sonka
- 100 g önserkentő liszt
- 1⁄2 csomag szódabikarbóna
- 1 Maroknyi bébispenót
- 250 ml főzőtejszín
- 4 db tojás
- Só
- Fekete őrölt bors
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy tálban összekeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt cheddárt és a kockára vágott sonkát. A kerek sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk parmezánnal. A keveréket a forma aljára szórjuk.
2. Lépés
Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, adjunk hozzá sót, ízesítsük.
3. Lépés
Külön tálban felverjük a tojásokat és összekeverjük a tejszínnel és kb. 3-5 ek olvadt vajjal. A nedves keveréket összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a babyspenótot. A keveréket ráöntjük a sajtos-sonkás formára.
4. Lépés
180 fokos előmelegített sütőben, felső/alsó hőmérsékleten sütjük fél órán át.