HIRDETŐ

Forrás: vkuslandia from Getty Images

Sterilizált paradicsomszósz

Ez a paradicsomszósz ideális a téli hónapokban, amikor nincsenek friss paradicsomok. Ráadásul ez nagyszerű módja a nyári termés paradicsomtöbbletének felhasználására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 kg Paradicsom Hozzáadott
  • 2 db Vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK cukor Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 1 db piros paprika Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és vágja fel a zöldséget. A paradicsomot és a piros paprikát vágja apró darabokra, a hagymát és a fokhagymát finomra.

2. Lépés

Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre, adjon hozzá paradicsomot, paprikát, cukrot és sót. Főzze közepes lángon körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

Adj hozzá ecetet egy óra után, és hagyd főni további 30 percig.

4. Lépés

Az elkészült mártást botmixerrel keverje össze, majd töltsön a sterilizált üvegekbe melegen. Zárja le, és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Ellenőrizze a poharak záróelemeinek szilárdságát, mielőtt sötét és hűvös helyen tárolja őket.

6. Lépés

Sterilizálja a szószt vízfürdőben a biztonság és tartósság érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új