Forrás: vkuslandia from Getty Images
Sterilizált paradicsomszósz
Ez a paradicsomszósz ideális a téli hónapokban, amikor nincsenek friss paradicsomok. Ráadásul ez nagyszerű módja a nyári termés paradicsomtöbbletének felhasználására.
Hozzávalók
- 3 kg Paradicsom
- 2 db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 EK cukor
- 1 EK Só
- 1 db piros paprika
- 1⁄2 l ecet
Eljárás
Tisztítsa meg és vágja fel a zöldséget. A paradicsomot és a piros paprikát vágja apró darabokra, a hagymát és a fokhagymát finomra.
Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre, adjon hozzá paradicsomot, paprikát, cukrot és sót. Főzze közepes lángon körülbelül 1 órán keresztül.
Adj hozzá ecetet egy óra után, és hagyd főni további 30 percig.
Az elkészült mártást botmixerrel keverje össze, majd töltsön a sterilizált üvegekbe melegen. Zárja le, és hagyja kihűlni.
Ellenőrizze a poharak záróelemeinek szilárdságát, mielőtt sötét és hűvös helyen tárolja őket.
Sterilizálja a szószt vízfürdőben a biztonság és tartósság érdekében.