HIRDETŐ

Forrás: vkuslandia from Getty Images

Sterilizált paradicsomszósz

Ez a paradicsomszósz ideális a téli hónapokban, amikor nincsenek friss paradicsomok. Ráadásul ez nagyszerű módja a nyári termés paradicsomtöbbletének felhasználására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 kg Paradicsom Hozzáadott
  • 2 db Vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK cukor Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 1 db piros paprika Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és vágja fel a zöldséget. A paradicsomot és a piros paprikát vágja apró darabokra, a hagymát és a fokhagymát finomra.

2. Lépés

Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre, adjon hozzá paradicsomot, paprikát, cukrot és sót. Főzze közepes lángon körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

Adj hozzá ecetet egy óra után, és hagyd főni további 30 percig.

4. Lépés

Az elkészült mártást botmixerrel keverje össze, majd töltsön a sterilizált üvegekbe melegen. Zárja le, és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Ellenőrizze a poharak záróelemeinek szilárdságát, mielőtt sötét és hűvös helyen tárolja őket.

6. Lépés

Sterilizálja a szószt vízfürdőben a biztonság és tartósság érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek