HIRDETŐ

Forrás: canva

Stroganoff

A Stroganoff csodálatos étel, én ténylegesen számos alkalommal készítettem már el itthon. A titka szerintem az, hogy mindig friss hozzávalókat használok, különösen a gombával és a hússal kapcsolatban, ez nagyban befolyásolja az étel minőségét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús (pl. bélszín vagy marha comb) Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 250 g gomba (pl. csiperke) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is, a húst vágd vékony csíkokra. Próbálj meg egyenletes méretű darabokat vágni, hogy minden darab egyforma idő alatt főjön meg.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben, a közepes lángon, olvaszd meg a vajat. Ezután add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán. Ahogy pirítod a húst, ne feledd megszórni sóval és borssal, a gusztusosabb íz érdekében.

3. Lépés

Amint kész a hús, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

4. Lépés

Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát, amíg üveges lesz. Ezt követően add hozzá a gombát és a ledarált fokhagymát is. Mindig használj friss gombát, hiszen ez hozza a legjobb ízt!

5. Lépés

Miután a gomba is megpirult, add hozzá a mustárt, majd az előre félretett húst.

6. Lépés

A végén add hozzá a tejfölt is. Keverd össze jól az összes hozzávalót, és hagyd, hogy az egész együtt forralódjon körülbelül 5 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új