Forrás: canva
Stroganoff
A Stroganoff csodálatos étel, én ténylegesen számos alkalommal készítettem már el itthon. A titka szerintem az, hogy mindig friss hozzávalókat használok, különösen a gombával és a hússal kapcsolatban, ez nagyban befolyásolja az étel minőségét.
Hozzávalók
- 500 g marhahús (pl. bélszín vagy marha comb)
- 2 evőkanál vaj
- 1 Közepes vöröshagyma
- 250 g gomba (pl. csiperke)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Mustár
- 200 ml tejföl
- só
- bors
Eljárás
Először is, a húst vágd vékony csíkokra. Próbálj meg egyenletes méretű darabokat vágni, hogy minden darab egyforma idő alatt főjön meg.
Egy nagy serpenyőben, a közepes lángon, olvaszd meg a vajat. Ezután add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán. Ahogy pirítod a húst, ne feledd megszórni sóval és borssal, a gusztusosabb íz érdekében.
Amint kész a hús, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát, amíg üveges lesz. Ezt követően add hozzá a gombát és a ledarált fokhagymát is. Mindig használj friss gombát, hiszen ez hozza a legjobb ízt!
Miután a gomba is megpirult, add hozzá a mustárt, majd az előre félretett húst.
A végén add hozzá a tejfölt is. Keverd össze jól az összes hozzávalót, és hagyd, hogy az egész együtt forralódjon körülbelül 5 percig.