HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 5598375

Sült alma likőr receptje

Ez a házi sütött almalikőr bármelyik parti slágere, vagy tökéletes ajándék karácsonykor. Nemcsak a barátaim és a családom körében mindig szívesen fogyasztják, de még a különböző partikon is lelkes visszajelzéseket kaptam. Ezzel a recepttel egy csodálatos téli főzetet kapunk, amelynek íze sült alma, fahéj és vanília. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és a konyhád mennyei illatú lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 3 nagy Alma, lehetőleg Boskop vagy Braeburn alma Hozzáadott
  • 500 ml vodka Hozzáadott
  • 500 ml fehér rum Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 Vaníliarúd Hozzáadott
  • 3 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 5 Szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sült almalikőr elkészítéséhez alaposan mossuk meg az almákat, vágjuk őket negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. A héj nem gond, az rajta marad, és szép színt ad a likőrnek. Tipp: Használjon éles kést, hogy könnyedén megmunkálhassa az almát.

2. Lépés

Tegyük az almadarabokat egy nagy befőttesüvegbe, és adjuk hozzá a cukrot.

3. Lépés

A vaníliarudakat éles késsel hosszában felszeleteljük, és kikaparjuk a magokat. Adjuk az almához a kikapart rúddal, a fahéjrudakkal és a szegfűszeggel együtt.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a vodkát és a rumot. Tipp: Itt érdemes jó minőségre beruházni, a végén megkóstolhatod.

5. Lépés

Zárja le az üveget, és rázza erőteljesen, amíg a cukor feloldódik. Ezután tegye az üveget meleg helyre.

6. Lépés

Az első néhány napban naponta többször rázza fel az üveget, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

7. Lépés

Körülbelül egy hét elteltével (minél tovább, annál intenzívebb az íze), a sült alma likőrnek készen kell lennie. Szűrje át egy finom ruhán, és töltse sterilizált üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új