Forrás: Pixabay: 5598375
Sült alma likőr receptje
Ez a házi sütött almalikőr bármelyik parti slágere, vagy tökéletes ajándék karácsonykor. Nemcsak a barátaim és a családom körében mindig szívesen fogyasztják, de még a különböző partikon is lelkes visszajelzéseket kaptam. Ezzel a recepttel egy csodálatos téli főzetet kapunk, amelynek íze sült alma, fahéj és vanília. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és a konyhád mennyei illatú lesz!
Hozzávalók
- 3 nagy Alma, lehetőleg Boskop vagy Braeburn alma
- 500 ml vodka
- 500 ml fehér rum
- 200 g cukor
- 2 Vaníliarúd
- 3 Fahéjrudak
- 5 Szegfűszeg
Eljárás
A sült almalikőr elkészítéséhez alaposan mossuk meg az almákat, vágjuk őket negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. A héj nem gond, az rajta marad, és szép színt ad a likőrnek. Tipp: Használjon éles kést, hogy könnyedén megmunkálhassa az almát.
Tegyük az almadarabokat egy nagy befőttesüvegbe, és adjuk hozzá a cukrot.
A vaníliarudakat éles késsel hosszában felszeleteljük, és kikaparjuk a magokat. Adjuk az almához a kikapart rúddal, a fahéjrudakkal és a szegfűszeggel együtt.
Most adjuk hozzá a vodkát és a rumot. Tipp: Itt érdemes jó minőségre beruházni, a végén megkóstolhatod.
Zárja le az üveget, és rázza erőteljesen, amíg a cukor feloldódik. Ezután tegye az üveget meleg helyre.
Az első néhány napban naponta többször rázza fel az üveget, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Körülbelül egy hét elteltével (minél tovább, annál intenzívebb az íze), a sült alma likőrnek készen kell lennie. Szűrje át egy finom ruhán, és töltse sterilizált üvegekbe.