:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3EVtIHvw7kMzgS_mRArp/fc4214580da7473fc82ad2d98b4946.jpeg)
Forrás: Africa Images from Canva
Sült cékla
Ez egy egyszerű, de nagyon finom recept, amely megőrzi a cékla természetes édességét, miközben a sütés egy nagyszerű, karamellizált réteget ad a tetején.
Hozzávalók
- 4 db közepes cékla
- 2 Kanálok Olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 Kanálok Balzsamecet
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma, zúzott
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
A céklát alaposan mossuk meg, és ha szükséges, távolítsuk el a rossz foltokat. Ha lehet, hagyjuk rajta a héját - ez segít a céklának megtartani az alakját és az ízét a sütés során, és jobban karamellizálódik a sütés során.
Ha a cékla nagy, vágja félbe vagy margarétára. A kisebb céklákat egészben is hagyhatjuk.
Keverjük össze a zúzott fokhagymát az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal. Ezt a keveréket egyenletesen oszlassuk el a céklán.
Az előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük, amíg a cékla megpuhul és szépen karamellizálódik a felszíne.