HIRDETŐ

Forrás: Africa Images from Canva

Sült cékla

Ez egy egyszerű, de nagyon finom recept, amely megőrzi a cékla természetes édességét, miközben a sütés egy nagyszerű, karamellizált réteget ad a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db közepes cékla Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Kanálok Balzsamecet Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma, zúzott Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

A céklát alaposan mossuk meg, és ha szükséges, távolítsuk el a rossz foltokat. Ha lehet, hagyjuk rajta a héját - ez segít a céklának megtartani az alakját és az ízét a sütés során, és jobban karamellizálódik a sütés során.

3. Lépés

Ha a cékla nagy, vágja félbe vagy margarétára. A kisebb céklákat egészben is hagyhatjuk.

4. Lépés

Keverjük össze a zúzott fokhagymát az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal. Ezt a keveréket egyenletesen oszlassuk el a céklán.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük, amíg a cékla megpuhul és szépen karamellizálódik a felszíne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek