HIRDETŐ

Forrás: Africa Images from Canva

Sült cékla

Ez egy egyszerű, de nagyon finom recept, amely megőrzi a cékla természetes édességét, miközben a sütés egy nagyszerű, karamellizált réteget ad a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db közepes cékla Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Kanálok Balzsamecet Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma, zúzott Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

A céklát alaposan mossuk meg, és ha szükséges, távolítsuk el a rossz foltokat. Ha lehet, hagyjuk rajta a héját - ez segít a céklának megtartani az alakját és az ízét a sütés során, és jobban karamellizálódik a sütés során.

3. Lépés

Ha a cékla nagy, vágja félbe vagy margarétára. A kisebb céklákat egészben is hagyhatjuk.

4. Lépés

Keverjük össze a zúzott fokhagymát az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal. Ezt a keveréket egyenletesen oszlassuk el a céklán.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük, amíg a cékla megpuhul és szépen karamellizálódik a felszíne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új