Forrás: tang90246 from Getty Images
Sült csirkecomb rizzsel
Ezt a receptet az összes hús szerelmeseinek ajánljuk. A sült csirkecomb kiváló választás ebédre vagy vacsorára. Viszonylag egyszerű elkészíteni, az eredmény mindig ízletes.
Hozzávalók
Csirkecombok
- 4 darab Csirkecombok
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk só
- 1 tk Fekete bors
Rizs
- 2 bögrék basmati rizs
- 4 bögrék víz
- 1 tk só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Öblítse le a csirkecombokat, törölje szárazra és fűszerezze be mindkét oldalukat. Ezután helyezze őket egy tepsire és cseppentsen rájuk olívaolajat.
Az álló sütőben kb. 45 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna és lédús nem lesz.
Amíg a combok a sütőben vannak, elkészítheti a rizst. Öntsön vizet a fazékba, és adjon hozzá egy bögre rizst. Adjon hozzá egy csipet sót, és hagyja felforrni. Amikor a víz forr, csökkentse a hőmérsékletet és főzzön lefedve 15-20 percig.
Amikor a rizs megfőtt és az összes vizet felszívta, kapcsolja ki a tüzet és hagyja a rizst a fedő alatt további 10 percig állni.
Szolgálja a csirkecombokat rizzsel egy nagy tányéron, és ne felejtse el hozzáadni egy kevés zöldséget az kiegyensúlyozott étrendért. Jó étvágyat!