Forrás: egiss from Getty Images Signature
Sült csuka vajban
Ez a vajban sült csuka receptje az egyik kedvencem. Sok családi összejövetelen ettük már ezt az ételt, és minden alkalommal nagy sikert aratott. Hiszem, hogy az Ön családja és barátai is értékelni fogják.
Hozzávalók
- 1 darab pike
- 150 g Vaj
- 2 darab Citromok
- 1 darab Nagy zeller
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- só
- őrölt bors
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. Ezután elkészítjük a csukánkat.
Rendezzük a csukát egy mélyebb tepsibe, és kenjük meg egy citrom levével. Ez eltávolítja az esetleges halszagot. Olvasszon meg egy darab vajat, és keverje össze az apróra vágott fokhagymával. Kenje be ezzel a vajjal a csukát kívül-belül.
A zellert meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Íze tökéletesen kiegészíti a csuka ízét. Rendezze el a zellerszeleteket a tepsi alján a csuka körül.
Fűszerezze a sertéshúst borssal és sóval, és tegye az előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 45 percig. Sütés közben többször kenje meg a csülköt a maradék vajjal.
A csukát melegen, a második citrom szeleteivel díszítve tálaljuk.