HIRDETŐ

Forrás: egiss from Getty Images Signature

Sült csuka vajban

Ez a vajban sült csuka receptje az egyik kedvencem. Sok családi összejövetelen ettük már ezt az ételt, és minden alkalommal nagy sikert aratott. Hiszem, hogy az Ön családja és barátai is értékelni fogják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab pike Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 2 darab Citromok Hozzáadott
  • 1 darab Nagy zeller Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. Ezután elkészítjük a csukánkat.

2. Lépés

Rendezzük a csukát egy mélyebb tepsibe, és kenjük meg egy citrom levével. Ez eltávolítja az esetleges halszagot. Olvasszon meg egy darab vajat, és keverje össze az apróra vágott fokhagymával. Kenje be ezzel a vajjal a csukát kívül-belül.

3. Lépés

A zellert meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Íze tökéletesen kiegészíti a csuka ízét. Rendezze el a zellerszeleteket a tepsi alján a csuka körül.

4. Lépés

Fűszerezze a sertéshúst borssal és sóval, és tegye az előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 45 percig. Sütés közben többször kenje meg a csülköt a maradék vajjal.

5. Lépés

A csukát melegen, a második citrom szeleteivel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új