HIRDETŐ
Forrás: Lesyy from Getty Images
Sült kacsa káposztával
Ízletes recept sült kacsa szolgáltatására káposztával és gombóccal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Kacsa
- 1 darab kacsa
- 2 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Káposzta
- 1 darab káposzta
- 1 darab The Onion
- 2 szegfűszeg fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál ecet
HIRDETŐ
Eljárás
240 perc.
1. Lépés
Megtisztítjuk a kacsát, megsózzuk és fűszerezzük. Legalább 2 órán át hagyjuk a hűtőben.
2. Lépés
A káposztát finomra vágjuk, és pároljuk a serpenyőben apróra vágott hagymával és fokhagymával.
3. Lépés
Adjunk hozzá cukrot és ecetet, és pároljuk addig, amíg a káposzta meg nem puhul.
4. Lépés
A kacsát 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük és 2 órán át sütjük.
5. Lépés
A kacsát káposztával és galuskával szolgáljuk fel.