HIRDETŐ

Forrás: ajafoto from Getty Images

Sült kacsa párolt vöröskáposztával

Őszinte, lassan sült kacsa párolt vöröskáposztával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Egész kacsa Hozzáadott
  • 200 g Vöröskáposzta Hozzáadott
  • 1 db nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 db alma Hozzáadott
  • 4 db Burgonya Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
  • 2 EK Cukor Hozzáadott
  • 2 EK Olajok Hozzáadott
  • 2 EK liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Kezdje a kacsa alapos mosásával és szárításával.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk a kacsát kívül-belül. Ezután egy tepsibe tesszük, amelynek aljára egy kis vizet teszünk, hogy a hús ne száradjon ki.

3. Lépés

Tegyük a kacsát 180 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 2 órára. A kacsát 15 percenként locsoljuk meg a sütés során keletkező szafttal, hogy a hús szaftos maradjon.

4. Lépés

Közben a megtisztított és feldarabolt almát a vöröskáposztával együtt olajban megpirítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, ízlés szerint sót és vizet. Fedő alatt pároljuk a káposztát körülbelül 45 percig.

5. Lépés

Amikor a kacsa elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés nagyon fontos, mert így a kacsa megtartja a szaftját.

6. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A burgonya nagyszerű kísérője ennek az ételnek.

7. Lépés

Végül adjunk a káposztához 2 evőkanál hideg vízben feloldott lisztet, és hagyjuk a káposztát alacsony hőfokon még 10 percig főni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új