HIRDETŐ

Forrás: ajafoto from Getty Images

Sült kacsa párolt vöröskáposztával

Őszinte, lassan sült kacsa párolt vöröskáposztával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Egész kacsa Hozzáadott
  • 200 g Vöröskáposzta Hozzáadott
  • 1 db nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 db alma Hozzáadott
  • 4 db Burgonya Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
  • 2 EK Cukor Hozzáadott
  • 2 EK Olajok Hozzáadott
  • 2 EK liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Kezdje a kacsa alapos mosásával és szárításával.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk a kacsát kívül-belül. Ezután egy tepsibe tesszük, amelynek aljára egy kis vizet teszünk, hogy a hús ne száradjon ki.

3. Lépés

Tegyük a kacsát 180 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 2 órára. A kacsát 15 percenként locsoljuk meg a sütés során keletkező szafttal, hogy a hús szaftos maradjon.

4. Lépés

Közben a megtisztított és feldarabolt almát a vöröskáposztával együtt olajban megpirítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, ízlés szerint sót és vizet. Fedő alatt pároljuk a káposztát körülbelül 45 percig.

5. Lépés

Amikor a kacsa elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés nagyon fontos, mert így a kacsa megtartja a szaftját.

6. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A burgonya nagyszerű kísérője ennek az ételnek.

7. Lépés

Végül adjunk a káposztához 2 evőkanál hideg vízben feloldott lisztet, és hagyjuk a káposztát alacsony hőfokon még 10 percig főni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek