Forrás: ajafoto from Getty Images
Sült kacsa párolt vöröskáposztával
Őszinte, lassan sült kacsa párolt vöröskáposztával.
Hozzávalók
- 1 db Egész kacsa
- 200 g Vöröskáposzta
- 1 db nagy hagyma
- 3 db alma
- 4 db Burgonya
- Só és fekete bors
- 2 EK Cukor
- 2 EK Olajok
- 2 EK liszt
Eljárás
Kezdje a kacsa alapos mosásával és szárításával.
Sózzuk és borsozzuk a kacsát kívül-belül. Ezután egy tepsibe tesszük, amelynek aljára egy kis vizet teszünk, hogy a hús ne száradjon ki.
Tegyük a kacsát 180 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 2 órára. A kacsát 15 percenként locsoljuk meg a sütés során keletkező szafttal, hogy a hús szaftos maradjon.
Közben a megtisztított és feldarabolt almát a vöröskáposztával együtt olajban megpirítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, ízlés szerint sót és vizet. Fedő alatt pároljuk a káposztát körülbelül 45 percig.
Amikor a kacsa elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés nagyon fontos, mert így a kacsa megtartja a szaftját.
A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A burgonya nagyszerű kísérője ennek az ételnek.
Végül adjunk a káposztához 2 evőkanál hideg vízben feloldott lisztet, és hagyjuk a káposztát alacsony hőfokon még 10 percig főni.