HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: garten-gg

Sült libacomb

Kívánom, hogy sikeres legyen a recept elkészítése! Utánozhatatlan íze miatt érdemes kipróbálni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Minden libacomb Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mint elég sok szakács, szeretem előzetesen besózni a húst, ezáltal puhább és ízletesebb lesz a végeredmény. Ha van rá lehetőséged, már előző nap sózd be a libacombot.

2. Lépés

Az előkészített és már besózott libacombot helyezd előmelegített sütőben lévő tűzálló edénybe. Tipp: Ezúttal a függőleges sütés módszerét használtam, azaz a libacombot a csonthoz közel megszúrva egy vastagon vasra helyeztem és úgy sült, hogy a húsa a tűzhöz legközelebb eső része mindig fentről lefelé haladt.

3. Lépés

A tűzálló tál aljára terítsd a meghámozott, karikára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Fűszerezd meg a libacombot rozmaringgal és borssal. A sütőt 190 Celsius-fokra állítsd és kb. fél órán át sütögetd a húst. Közben rendre locsold meg a saját levével, így lesz igazán omlós. Ezt ajánlott percekente megtenni!

4. Lépés

Kb. fél óra után locsold meg a libacombot a száraz fehérborral. Tipp azoknak, akik nem szeretik az erős boros ízt az ételben: a bor alkoholtartalma elpárolog sütés közben, így csak a finom ízek maradnak meg.

5. Lépés

Addig süsd a húst, míg a bőre szép pirosas, ropogós nem lesz.

6. Lépés

Betakarva, minimum 10 percet pihentesd mielőtt felszolgálod. Tálald friss zöldfűszerrel, mint például petrezselyemmel megszórva, ami kiválóan ellensúlyozza a zsíros hús jellegét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek