HIRDETŐ
Forrás: hamik from Canva
Sült nyaknyak burgonyával
Sült nyaknyak receptje burgonyával, fokhagymával és rozmaringgal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Sertésnyak
- 1 kg Burgonya
- 4 gerezd Fokhagyma
- tengeri só
- Fekete bors
- Rosemary
- olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Vágja a nyakat 4 egyenlő darabra, úgy, hogy egyenként minden darab egyformán süljön meg. Minden darabot sóval és borssal fűszerezünk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
2. Lépés
Hámozza meg és szeletelje fel a burgonyát. A burgonyát sóval és borssal jól fűszerezzük. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Locsoljuk meg az olajjal, és alaposan keverjük össze.
3. Lépés
Tegye a burgonyát egy kizsírozott tepsi aljára, és helyezze rá a nyakhúst.
4. Lépés
Helyezze a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül másfél órán át. Körülbelül egy óra elteltével keverjük meg a nyakat és a burgonyát, és szükség szerint töltsük fel vízzel.