HIRDETŐ

Sült padlizsán

Ez a sült padlizsán recept egyszerű, ízletes és tökéletes köret. Az elkészítési ideje rövid, így ha meglepetés vendégek jönnek, bátran választhatjuk. A padlizsán kellemesen krémes lesz a sütéstől, mely kiválóan passzol a friss zöldborsóval és a paradicsommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze friss zöldborsó Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • friss menta vagy bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánokat.

3. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd kenjük be a padlizsánok vágott felét ezzel a keverékkel.

4. Lépés

Süssük a padlizsánokat a sütőben addig, amíg a húsuk megpuhul és aranybarnára sült.

5. Lépés

Közben pucoljuk meg a fokhagymát és préseljük össze, majd keverjük össze a citrom levével.

6. Lépés

A sült padlizsánokat vegyük ki a sütőből, és helyezzük őket egy tálra.

7. Lépés

Kenjük meg őket a fokhagymás-citromos keverékkel, szórjuk meg friss zöldborsóval és felkockázott paradicsommal.

8. Lépés

A tetejüket díszíthetjük friss mentalevelekkel vagy bazsalikommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új