HIRDETŐ

Sült padlizsán

Ez a sült padlizsán recept egyszerű, ízletes és tökéletes köret. Az elkészítési ideje rövid, így ha meglepetés vendégek jönnek, bátran választhatjuk. A padlizsán kellemesen krémes lesz a sütéstől, mely kiválóan passzol a friss zöldborsóval és a paradicsommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze friss zöldborsó Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • friss menta vagy bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánokat.

3. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd kenjük be a padlizsánok vágott felét ezzel a keverékkel.

4. Lépés

Süssük a padlizsánokat a sütőben addig, amíg a húsuk megpuhul és aranybarnára sült.

5. Lépés

Közben pucoljuk meg a fokhagymát és préseljük össze, majd keverjük össze a citrom levével.

6. Lépés

A sült padlizsánokat vegyük ki a sütőből, és helyezzük őket egy tálra.

7. Lépés

Kenjük meg őket a fokhagymás-citromos keverékkel, szórjuk meg friss zöldborsóval és felkockázott paradicsommal.

8. Lépés

A tetejüket díszíthetjük friss mentalevelekkel vagy bazsalikommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek