HIRDETŐ

Sült padlizsán

Ez a sült padlizsán recept egyszerű, ízletes és tökéletes köret. Az elkészítési ideje rövid, így ha meglepetés vendégek jönnek, bátran választhatjuk. A padlizsán kellemesen krémes lesz a sütéstől, mely kiválóan passzol a friss zöldborsóval és a paradicsommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze friss zöldborsó Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • friss menta vagy bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánokat.

3. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd kenjük be a padlizsánok vágott felét ezzel a keverékkel.

4. Lépés

Süssük a padlizsánokat a sütőben addig, amíg a húsuk megpuhul és aranybarnára sült.

5. Lépés

Közben pucoljuk meg a fokhagymát és préseljük össze, majd keverjük össze a citrom levével.

6. Lépés

A sült padlizsánokat vegyük ki a sütőből, és helyezzük őket egy tálra.

7. Lépés

Kenjük meg őket a fokhagymás-citromos keverékkel, szórjuk meg friss zöldborsóval és felkockázott paradicsommal.

8. Lépés

A tetejüket díszíthetjük friss mentalevelekkel vagy bazsalikommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek