Sült padlizsán
Ez a sült padlizsán recept egyszerű, ízletes és tökéletes köret. Az elkészítési ideje rövid, így ha meglepetés vendégek jönnek, bátran választhatjuk. A padlizsán kellemesen krémes lesz a sütéstől, mely kiválóan passzol a friss zöldborsóval és a paradicsommal.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 Csésze friss zöldborsó
- 2 Közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- friss menta vagy bazsalikom
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánokat.
Keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd kenjük be a padlizsánok vágott felét ezzel a keverékkel.
Süssük a padlizsánokat a sütőben addig, amíg a húsuk megpuhul és aranybarnára sült.
Közben pucoljuk meg a fokhagymát és préseljük össze, majd keverjük össze a citrom levével.
A sült padlizsánokat vegyük ki a sütőből, és helyezzük őket egy tálra.
Kenjük meg őket a fokhagymás-citromos keverékkel, szórjuk meg friss zöldborsóval és felkockázott paradicsommal.
A tetejüket díszíthetjük friss mentalevelekkel vagy bazsalikommal.