HIRDETŐ

Sült paprikakrém

A sült paprikakrém egy nagyon ízletes, gazdag és egyszerűen elkészíthető étel, amely remekül illik húsokhoz, kenyerhez vagy crackershez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg piros paprika Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks hegyes erős paprika (vagy ízlés szerint) Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál almaecet (vagy ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 evőkanál darált édes paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és szárítsuk meg a paprikákat, majd helyezzük őket egy tepsibe. Törjük össze a fokhagyma gerezdeket és szórjuk rájuk.

2. Lépés

Helyezzük a tepsit a sütőbe és süssük őket 200 fokon, amíg a paprika héja meg nem barnul és könnyen le nem válik (kb. 1 óra). Sütés után vegyük ki a tepsit a sütőből és fedjük le annak érdekében, hogy a paprika héja könnyebben lejöjjön.

3. Lépés

Amikor a sült paprika kicsit lehűlt, távolítsuk el a héját és magjait.

4. Lépés

Tegyük a sült paprikát, a sót, a borsot, az olívaolajat, az ecetet és a darált paprikát egy turmixgépbe és pürésítsük simára.

5. Lépés

Kóstoljuk meg és szükség esetén ízesítsük utána. Ha szükséges, hűtsük be a krémet néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új