Sült paprikakrém
A sült paprikakrém egy nagyon ízletes, gazdag és egyszerűen elkészíthető étel, amely remekül illik húsokhoz, kenyerhez vagy crackershez.
Hozzávalók
- 1 kg piros paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ks hegyes erős paprika (vagy ízlés szerint)
- só
- bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál almaecet (vagy ízlés szerint)
- 1 evőkanál darált édes paprika
Eljárás
Mossuk meg és szárítsuk meg a paprikákat, majd helyezzük őket egy tepsibe. Törjük össze a fokhagyma gerezdeket és szórjuk rájuk.
Helyezzük a tepsit a sütőbe és süssük őket 200 fokon, amíg a paprika héja meg nem barnul és könnyen le nem válik (kb. 1 óra). Sütés után vegyük ki a tepsit a sütőből és fedjük le annak érdekében, hogy a paprika héja könnyebben lejöjjön.
Amikor a sült paprika kicsit lehűlt, távolítsuk el a héját és magjait.
Tegyük a sült paprikát, a sót, a borsot, az olívaolajat, az ecetet és a darált paprikát egy turmixgépbe és pürésítsük simára.
Kóstoljuk meg és szükség esetén ízesítsük utána. Ha szükséges, hűtsük be a krémet néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.