HIRDETŐ

Forrás: ninafirsova from Canva

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg pulykamell Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolajok Hozzáadott
  • 2 teáskanál Szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 2 teáskanál Szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál Sók Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt bors Hozzáadott
  • Néhány ág friss rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítse elő a sütőformát.

2. Lépés

A pulykamellet alaposan mossuk meg és szárítsuk meg. Ez azért fontos, mert a felesleges víz miatt a hús sült helyett főtt lesz.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a préselt fokhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót és a borsot. Dörzsölje be ezzel a keverékkel egyenletesen a pulykamellet. Ennél a lépésnél ügyeljen arra, hogy bemetszéseket ejtsen a húson, hogy a pác jobban felszívódjon.

4. Lépés

A húst tegye át egy sütőedénybe, tegye hozzá a rozmaringágakat.

5. Lépés

Süssük körülbelül 1-1,5 órán át, és időnként locsoljuk meg a húst a sütőforma alján lévő szafttal. A hús elkészültének jó jele, ha a villát megszúrva ellenállás nélkül belemegy és ki is jön belőle.

6. Lépés

Sütés után hagyja a pulykamellet körülbelül 10 percig pihenni, mielőtt felszeletelné.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák