HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sült reggeli sonkás-sajtos croissant

Ez a sonkás-sajtos croissant egy sokoldalú étel, amely tökéletes reggelire vagy egy laza villásreggelire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Nagy friss croissant Hozzáadott
  • 8 szeletek Jó minőségű sonka Hozzáadott
  • 16 szeletek Sajt (svájci, Gruyère vagy érett Cheddar) Hozzáadott
  • Dijoni mustár (nem kötelező) Hozzáadott
  • Bechamel mártás (nem kötelező) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Ez szükséges a tökéletes olvadt sajt és a felmelegedett sonka eléréséhez. Higgye el, a croissant felmelegítése mindent megváltoztat, és ezt az ételt a jóból a nagyszerűbe emeli.

2. Lépés

Vágja félbe a croissantokat, de ne vágja át teljesen - hagyjon egy csuklót az egyik oldalon. Ez a technika biztosítja, hogy a sajt és a sonka ne essen ki sütés közben.

3. Lépés

A croissantok belsejét vékonyan kenje meg dijoni mustárral, ha ezt választja. A mustár finom rúgást ad, amely remekül feldobja az általános ízt.

4. Lépés

A croissantok mindkét felére két szelet sonkát fektetünk. Ügyeljünk arra, hogy a sonkát ne laposan, hanem összehajtogatva helyezzük el. Ez egy apró trükk, amit felfedeztem, ami növeli a térfogatot és kielégítő harapást eredményez.

5. Lépés

A sonkára croissantonként négy szelet sajtot teszünk. Őszintén szólva, sosem tudok betelni a meleg croissantba harapva kinyúló olvadt sajttal. Ha szükséges, fedje át a szeleteket.

6. Lépés

Ha szeretné, öntsön egy kanál bechamel mártást a sajtra, hogy még krémesebb legyen. Ez egy kellemes, opcionális lépés, amely extra kényeztetővé teszi a croissant-t.

7. Lépés

Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ezután óvatosan zárjuk le a croissantot.

8. Lépés

Tegye át az előkészített croissantokat egy sütőlapra, és süsse 5-10 percig, vagy amíg a sajt megolvad és pezseg. Az utolsó néhány percben figyeljük a croissantokat, nehogy túlságosan megbarnuljanak.

9. Lépés

Élvezze a házi készítésű, ízletes sonkás-sajtos croissantokat, amelyek tökéletesen indítják a napot, vagy vigasztaló villásreggelit kínálnak. Egyetlen harapás, és máris egy festői párizsi pékségre emlékezteti Önt saját konyhája kényelmében. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új