Forrás: Freepik
Sült reggeli sonkás-sajtos croissant
Ez a sonkás-sajtos croissant egy sokoldalú étel, amely tökéletes reggelire vagy egy laza villásreggelire.
Hozzávalók
- 4 Nagy friss croissant
- 8 szeletek Jó minőségű sonka
- 16 szeletek Sajt (svájci, Gruyère vagy érett Cheddar)
- Dijoni mustár (nem kötelező)
- Bechamel mártás (nem kötelező)
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Ez szükséges a tökéletes olvadt sajt és a felmelegedett sonka eléréséhez. Higgye el, a croissant felmelegítése mindent megváltoztat, és ezt az ételt a jóból a nagyszerűbe emeli.
Vágja félbe a croissantokat, de ne vágja át teljesen - hagyjon egy csuklót az egyik oldalon. Ez a technika biztosítja, hogy a sajt és a sonka ne essen ki sütés közben.
A croissantok belsejét vékonyan kenje meg dijoni mustárral, ha ezt választja. A mustár finom rúgást ad, amely remekül feldobja az általános ízt.
A croissantok mindkét felére két szelet sonkát fektetünk. Ügyeljünk arra, hogy a sonkát ne laposan, hanem összehajtogatva helyezzük el. Ez egy apró trükk, amit felfedeztem, ami növeli a térfogatot és kielégítő harapást eredményez.
A sonkára croissantonként négy szelet sajtot teszünk. Őszintén szólva, sosem tudok betelni a meleg croissantba harapva kinyúló olvadt sajttal. Ha szükséges, fedje át a szeleteket.
Ha szeretné, öntsön egy kanál bechamel mártást a sajtra, hogy még krémesebb legyen. Ez egy kellemes, opcionális lépés, amely extra kényeztetővé teszi a croissant-t.
Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ezután óvatosan zárjuk le a croissantot.
Tegye át az előkészített croissantokat egy sütőlapra, és süsse 5-10 percig, vagy amíg a sajt megolvad és pezseg. Az utolsó néhány percben figyeljük a croissantokat, nehogy túlságosan megbarnuljanak.
Élvezze a házi készítésű, ízletes sonkás-sajtos croissantokat, amelyek tökéletesen indítják a napot, vagy vigasztaló villásreggelit kínálnak. Egyetlen harapás, és máris egy festői párizsi pékségre emlékezteti Önt saját konyhája kényelmében. Jó étvágyat!