Forrás: Gambar Suriy from Canva
Sült rizs a sütőben
A sütőben sült rizs finom és szerény étel. Ideális főételként vagy gazdag köretként. A főtt rizst összekeverjük mártással, zöldségekkel és hússal, majd fűszerezés után a sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzávalók
- 200 g Basmati rizs
- 500 ml Zöldségleves
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 db The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Öblítsük le a rizst hideg víz alatt, és hagyjuk lecsepegni.
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát körülbelül 5 percig.
Adja hozzá a rizst, és alaposan keverje meg a keveréket, hogy a rizs bevonja az olajjal.
Tegye át az egészet egy tepsibe, és öntse bele a forró zöldséglevest. Sóval és borssal fűszerezzük, és jól összekeverjük.
Fedjük le az edényt fóliával, és tegyük a sütőbe 30 percre.
Ha letelt az idő, vegye ki az edényt a sütőből, és hagyja állni még 10 percig.