HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sült spárga és prosciutto csomagolt csomagok

Ez a spárgával és prosciuttóval körbetekert batyuk egyszerű étel, de tele van ízekkel, és szépen mutat, tökéletes egy alkalmi vacsorához vagy egy különleges alkalomra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 20 szárak Spárga Hozzáadott
  • 10 szeletek Prosciutto Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Citromhéj Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Balzsamecetes máz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 400 Fahrenheit-fokra. Tegyünk félre egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez egy apró, de kulcsfontosságú lépés, hogy a batyukat könnyű legyen megfordítani, és megtartsák a formájukat.

2. Lépés

Mossuk meg a spárga szárát, és vágjuk le a végeit. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha az aljáról kb. 2 hüvelyknyit vágunk le, mert ez a rész kissé kemény lehet.

3. Lépés

Ezután vegyünk két spárgaszárat, és tekerjünk köréjük egy szelet prosciuttót. Ismételje ezt a folyamatot, amíg minden szárat el nem használ. Ez a mókás rész - ügyeljünk arra, hogy a csomagolás ne legyen túl szoros, hogy a spárga sütés közben gőzölögni tudjon.

4. Lépés

Rendezze a becsomagolt Prosciutto és spárga kötegeket az előkészített sütőlapra. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és szórjuk meg sóval, borssal és citromhéjjal. A citromhéj frissítő egyensúlyt teremt a sós prosciuttóhoz.

5. Lépés

Süssük kb. 15 percig, vagy amíg a spárga megfő, de még ropogós, a prosciutto pedig kissé ropogós lesz. Ha kivettük a sütőből, meglocsoljuk balzsamecetes mázzal. Ez édes ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a sós batyukat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek