HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sült spárga és prosciutto csomagolt csomagok

Ez a spárgával és prosciuttóval körbetekert batyuk egyszerű étel, de tele van ízekkel, és szépen mutat, tökéletes egy alkalmi vacsorához vagy egy különleges alkalomra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 20 szárak Spárga Hozzáadott
  • 10 szeletek Prosciutto Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Citromhéj Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Balzsamecetes máz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 400 Fahrenheit-fokra. Tegyünk félre egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez egy apró, de kulcsfontosságú lépés, hogy a batyukat könnyű legyen megfordítani, és megtartsák a formájukat.

2. Lépés

Mossuk meg a spárga szárát, és vágjuk le a végeit. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha az aljáról kb. 2 hüvelyknyit vágunk le, mert ez a rész kissé kemény lehet.

3. Lépés

Ezután vegyünk két spárgaszárat, és tekerjünk köréjük egy szelet prosciuttót. Ismételje ezt a folyamatot, amíg minden szárat el nem használ. Ez a mókás rész - ügyeljünk arra, hogy a csomagolás ne legyen túl szoros, hogy a spárga sütés közben gőzölögni tudjon.

4. Lépés

Rendezze a becsomagolt Prosciutto és spárga kötegeket az előkészített sütőlapra. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és szórjuk meg sóval, borssal és citromhéjjal. A citromhéj frissítő egyensúlyt teremt a sós prosciuttóhoz.

5. Lépés

Süssük kb. 15 percig, vagy amíg a spárga megfő, de még ropogós, a prosciutto pedig kissé ropogós lesz. Ha kivettük a sütőből, meglocsoljuk balzsamecetes mázzal. Ez édes ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a sós batyukat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új