HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sült sült édesburgonyás fésűskagyló

Ez a recept könnyen összeállítható, kényelmes, mégis elég látványos az ünnepekre vagy különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 3 Nagy édesburgonya Hozzáadott
  • 2 EL vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Friss rozmaring, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Friss kakukkfű, apróra vágva Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 14 csésze parmezán Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (375°F). Ez az optimális hőmérséklet biztosítja, hogy az édesburgonya szépen megsüljön és karamellizálódjon anélkül, hogy megégne.

2. Lépés

Hámozza meg az édesburgonyát. Vágja őket egyenletesen 1/8 hüvelyk vastag szeletekre; mandolinos szeletelőgép használatával ez a lépés könnyebbé válhat, és gyönyörűen egyenletes szeleteket kaphat.

3. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Ez a meleg gyógynövényes főzet pompásan illatosítja az ételt. Párolja őket óvatosan körülbelül 2 percig, amíg a fokhagyma éppen csak barnulni kezd. Vigyázzon, nehogy megégjen a fokhagyma; keserűvé válhat, és tönkreteheti az ételt.

4. Lépés

Az édesburgonyaszeletek felét rétegezzük egy sekély sütőtálba, szórjuk meg sóval, borssal és a vajkeverék felével. Fontos, hogy a rétegek között fűszerezzük; ez biztosítja, hogy minden falat jól ízesüljön. Rétegezzük a maradék édesburgonyát, folytatva a fűszerezést, és a maradék vajas keverékkel befejezve.

5. Lépés

Fedjük le az edényt fóliával, és süssük körülbelül 40 percig. A fólia felfogja a gőzt, és segíti az édesburgonya egyenletes átsülését.

6. Lépés

40 perc elteltével fedje le az edényt, és szórja a reszelt parmezánt a burgonyára. Folytassa a sütést körülbelül 15 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a burgonya megpuhul. A sajt szép, ropogós, aranybarnára sült tetejét hozza létre, és extra mély ízt ad.

7. Lépés

Hagyjuk az ételt 5 percig pihenni, mielőtt friss petrezselyemmel díszítjük és tálaljuk. Ez lehetővé teszi, hogy az étel kissé kihűljön, és az ízek összeérjenek. És már kész is van! A finom édesburgonyás fésűkagyló készen áll a bájolásra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek