Forrás: Pixabay: guvo59
Sült vegán klasszikus sajtos torta
Ez a vegán sajttorta ugyanolyan lenyűgöző, ha nem még inkább, mint a hagyományos, tej alapú sajttorta. Élvezze ezt a tejmentes, bűntudatmentes élvezetet, amely nem köt kompromisszumot a klasszikus sajttorta ízével!
Hozzávalók
- 11⁄2 csészék Nyers kesudió
- 1 csésze Cukrozatlan mandulatej
- 1 csésze Kristálycukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- Egy nagy citrom leve
- 1⁄4 teáskanál Tengeri só
- 11⁄2 csészék összetört vegán kekszekből
- 6 EL Vegán vaj, olvasztott
Eljárás
Áztassa a nyers kesudiót egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át. Ez egy döntő lépés a "sajtos" töltelék krémes állagának és ízének eléréséhez.
Ha kevés az időd, használhatod a gyors áztatás módszerét: önts forró vizet a kesudióra, és hagyd egy órán át áztatni.
Melegítse elő a sütőt 178 °C-ra, és zsírozzon ki egy 9 hüvelykes piteformát.
A kéreg elkészítéséhez pépesítse a vegán kekszet egy konyhai robotgépben, amíg finomra nem őrli. Adjuk hozzá az olvasztott vegán vajat, és ismét pépesítsük, amíg össze nem keveredik. Most nyomja a keveréket a kizsírozott piteforma aljára, és süsse körülbelül 10-12 percig. Használja egy pohár alját a kéreg lenyomásához, ez biztosítja, hogy a kéreg szorosan és egyenletesen tömörödjön.
Ez idő alatt készítse el a sajttortatölteléket. Csöpögtessük le a beáztatott kesudiót, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mandulatejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és egy csipet sót. Turmixoljuk addig, amíg sima és krémes keveréket kapunk.
Öntse ezt a krémes keveréket a megsült tésztára, és egyenletesen oszlassa el.
Süssük előmelegített sütőben kb. 45-55 percig, vagy amíg a szélek enyhén megbarnulnak. Minél rövidebb a sütési idő, annál krémesebb a sajttorta.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A hűtési folyamat segít megszilárdulni és fokozza a sajttorta ízét.