HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: guvo59

Sült vegán klasszikus sajtos torta

Ez a vegán sajttorta ugyanolyan lenyűgöző, ha nem még inkább, mint a hagyományos, tej alapú sajttorta. Élvezze ezt a tejmentes, bűntudatmentes élvezetet, amely nem köt kompromisszumot a klasszikus sajttorta ízével!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 112 csészék Nyers kesudió Hozzáadott
  • 1 csésze Cukrozatlan mandulatej Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Egy nagy citrom leve Hozzáadott
  • 14 teáskanál Tengeri só Hozzáadott
  • 112 csészék összetört vegán kekszekből Hozzáadott
  • 6 EL Vegán vaj, olvasztott Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Áztassa a nyers kesudiót egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át. Ez egy döntő lépés a "sajtos" töltelék krémes állagának és ízének eléréséhez.

2. Lépés

Ha kevés az időd, használhatod a gyors áztatás módszerét: önts forró vizet a kesudióra, és hagyd egy órán át áztatni.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 178 °C-ra, és zsírozzon ki egy 9 hüvelykes piteformát.

4. Lépés

A kéreg elkészítéséhez pépesítse a vegán kekszet egy konyhai robotgépben, amíg finomra nem őrli. Adjuk hozzá az olvasztott vegán vajat, és ismét pépesítsük, amíg össze nem keveredik. Most nyomja a keveréket a kizsírozott piteforma aljára, és süsse körülbelül 10-12 percig. Használja egy pohár alját a kéreg lenyomásához, ez biztosítja, hogy a kéreg szorosan és egyenletesen tömörödjön.

5. Lépés

Ez idő alatt készítse el a sajttortatölteléket. Csöpögtessük le a beáztatott kesudiót, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mandulatejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és egy csipet sót. Turmixoljuk addig, amíg sima és krémes keveréket kapunk.

6. Lépés

Öntse ezt a krémes keveréket a megsült tésztára, és egyenletesen oszlassa el.

7. Lépés

Süssük előmelegített sütőben kb. 45-55 percig, vagy amíg a szélek enyhén megbarnulnak. Minél rövidebb a sütési idő, annál krémesebb a sajttorta.

8. Lépés

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A hűtési folyamat segít megszilárdulni és fokozza a sajttorta ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új