Forrás: Nungning20 from Getty Images
Sült zöldséges rizs
Ez egy egyszerű, de tápláló és ízletes étel, amelyet könnyű elkészíteni. A sült zöldségek hozzáadnak egy kis édességet és ropogósságot a rizshez, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres és sós ízeket. Ezt a receptet bármikor elkészítheti, hiszen a hozzávalók egész évben kaphatók.
Hozzávalók
rizs
- 2 Csésze Rizs
zöldségek
- 1 darab piros paprika
- 1 darab sárga paprika
- 2 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem
fűszerek
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál só
Eljárás
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.
Sütjük meg a zöldségeket egy nagy serpenyőben, kezdjük a hagymával és a fokhagymával, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paprikát.
Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a fűszereket és keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a zöldségek felszívják az ízeket.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a megfőtt rizst, majd fedjük le, és hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összekeveredjenek.
Tálaljuk melegen, a tetejére szórhatunk friss petrezselymet vagy koriandert a tálalás előtt.