HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Bélszín steakek Hozzáadott
  • 8 Nagy garnélarákok, héjastól és belsejéből kibontva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 12 csésze Fehérbor Hozzáadott
  • 2 EL apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
  • Olívaolaj a zsírozáshoz Hozzáadott
  • Citromszeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Kezdje a grillserpenyő előmelegítésével. Ez a lépés kulcsfontosságú, mert a kellően forró serpenyőben a steak hatékonyan megpirul, és a kívánt ízeket is magába zárja.

2. Lépés

Fűszerezze a bélszínszeleteket sóval és borssal. Tapasztalatom szerint a fűszerezés legalább 10 perccel a sütés előtt segít abban, hogy ezek az ízek mélyen átjárják a steaket.

3. Lépés

A forró grillserpenyőt enyhén kenje meg olívaolajjal, és helyezze a steakeket a grillre.

4. Lépés

Folytassa a grillezést a steakek grillezését mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig, ha közepesen átsült, vagy amíg a kívánt szintre nem sülnek.

5. Lépés

Miután a steakek megsültek, tegye át őket egy meleg tányérra, és fóliával letakarva tartsa melegen, és hagyja őket pihenni. Általában ajánlott a steakeket addig pihentetni, amíg megsütötte őket. Ez segít a szaftok újraelosztásában a steakben.

6. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, és dobjuk bele a garnélarákot. Süssük őket, amíg szép rózsaszínűvé nem válnak, ami általában 2-3 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

7. Lépés

Miután a garnélarákok megsültek, tegye őket a tányérra a steakekkel együtt.

8. Lépés

Most itt az ideje, hogy elkészítsük a fokhagymakrémes mártást. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és addig főzzük, amíg aromás, de nem barnul meg.

9. Lépés

Öntse hozzá a fehérbort, és főzze tovább, amíg körülbelül a felére nem csökken.

10. Lépés

Fokozatosan keverje bele a tejszínt, és addig főzze, amíg a kívánt állagúra sűrűsödik.

11. Lépés

Ízesítsük a mártást sóval, borssal és apróra vágott friss petrezselyemmel. Ha a mártást kissé sűrűnek találja, nyugodtan adjon hozzá egy kis fehérbort vagy vizet.

12. Lépés

Kanalazzuk a fokhagymakrémes mártást a pihentetett surf and turfra, tálaljuk citromszeletekkel az oldalán, és élvezzük ezt a gyönyörűen kiegyensúlyozott ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új