HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Bélszín steakek Hozzáadott
  • 8 Nagy garnélarákok, héjastól és belsejéből kibontva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 12 csésze Fehérbor Hozzáadott
  • 2 EL apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
  • Olívaolaj a zsírozáshoz Hozzáadott
  • Citromszeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Kezdje a grillserpenyő előmelegítésével. Ez a lépés kulcsfontosságú, mert a kellően forró serpenyőben a steak hatékonyan megpirul, és a kívánt ízeket is magába zárja.

2. Lépés

Fűszerezze a bélszínszeleteket sóval és borssal. Tapasztalatom szerint a fűszerezés legalább 10 perccel a sütés előtt segít abban, hogy ezek az ízek mélyen átjárják a steaket.

3. Lépés

A forró grillserpenyőt enyhén kenje meg olívaolajjal, és helyezze a steakeket a grillre.

4. Lépés

Folytassa a grillezést a steakek grillezését mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig, ha közepesen átsült, vagy amíg a kívánt szintre nem sülnek.

5. Lépés

Miután a steakek megsültek, tegye át őket egy meleg tányérra, és fóliával letakarva tartsa melegen, és hagyja őket pihenni. Általában ajánlott a steakeket addig pihentetni, amíg megsütötte őket. Ez segít a szaftok újraelosztásában a steakben.

6. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, és dobjuk bele a garnélarákot. Süssük őket, amíg szép rózsaszínűvé nem válnak, ami általában 2-3 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

7. Lépés

Miután a garnélarákok megsültek, tegye őket a tányérra a steakekkel együtt.

8. Lépés

Most itt az ideje, hogy elkészítsük a fokhagymakrémes mártást. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és addig főzzük, amíg aromás, de nem barnul meg.

9. Lépés

Öntse hozzá a fehérbort, és főzze tovább, amíg körülbelül a felére nem csökken.

10. Lépés

Fokozatosan keverje bele a tejszínt, és addig főzze, amíg a kívánt állagúra sűrűsödik.

11. Lépés

Ízesítsük a mártást sóval, borssal és apróra vágott friss petrezselyemmel. Ha a mártást kissé sűrűnek találja, nyugodtan adjon hozzá egy kis fehérbort vagy vizet.

12. Lépés

Kanalazzuk a fokhagymakrémes mártást a pihentetett surf and turfra, tálaljuk citromszeletekkel az oldalán, és élvezzük ezt a gyönyörűen kiegyensúlyozott ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek