Forrás: Pixabay
Surf and Turf fokhagymakrémes mártással
A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.
Hozzávalók
- 2 Bélszín steakek
- 8 Nagy garnélarákok, héjastól és belsejéből kibontva
- 2 EL Olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze Tejszínt
- 1⁄2 csésze Fehérbor
- 2 EL apróra vágott friss petrezselyem
- Olívaolaj a zsírozáshoz
- Citromszeletek a tálaláshoz
Eljárás
Kezdje a grillserpenyő előmelegítésével. Ez a lépés kulcsfontosságú, mert a kellően forró serpenyőben a steak hatékonyan megpirul, és a kívánt ízeket is magába zárja.
Fűszerezze a bélszínszeleteket sóval és borssal. Tapasztalatom szerint a fűszerezés legalább 10 perccel a sütés előtt segít abban, hogy ezek az ízek mélyen átjárják a steaket.
A forró grillserpenyőt enyhén kenje meg olívaolajjal, és helyezze a steakeket a grillre.
Folytassa a grillezést a steakek grillezését mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig, ha közepesen átsült, vagy amíg a kívánt szintre nem sülnek.
Miután a steakek megsültek, tegye át őket egy meleg tányérra, és fóliával letakarva tartsa melegen, és hagyja őket pihenni. Általában ajánlott a steakeket addig pihentetni, amíg megsütötte őket. Ez segít a szaftok újraelosztásában a steakben.
Ugyanebben a serpenyőben adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, és dobjuk bele a garnélarákot. Süssük őket, amíg szép rózsaszínűvé nem válnak, ami általában 2-3 percet vesz igénybe mindkét oldalon.
Miután a garnélarákok megsültek, tegye őket a tányérra a steakekkel együtt.
Most itt az ideje, hogy elkészítsük a fokhagymakrémes mártást. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és addig főzzük, amíg aromás, de nem barnul meg.
Öntse hozzá a fehérbort, és főzze tovább, amíg körülbelül a felére nem csökken.
Fokozatosan keverje bele a tejszínt, és addig főzze, amíg a kívánt állagúra sűrűsödik.
Ízesítsük a mártást sóval, borssal és apróra vágott friss petrezselyemmel. Ha a mártást kissé sűrűnek találja, nyugodtan adjon hozzá egy kis fehérbort vagy vizet.
Kanalazzuk a fokhagymakrémes mártást a pihentetett surf and turfra, tálaljuk citromszeletekkel az oldalán, és élvezzük ezt a gyönyörűen kiegyensúlyozott ételt.