HIRDETŐ

Forrás: Olga Ivahnenko via iStockPhotos

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
  • 100 g Apróra vágott diófélék (tetszés szerint) Hozzáadott
  • 1 összenyomva citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vegán almás kenyér sütéséhez először hámozza meg és magozza ki az almát, majd vágja apró darabokra. Azt javaslom, hogy ne vágjuk túl apróra az almát, különben a kenyér állaga nem lesz ideális.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet a cukorral. Adjuk hozzá az almadarabokat, és alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg az alma megpuhul. Én jobban szeretem, ha nem főzzük az almát egészen pépesre, így kellemes almadarabok maradnak a kenyérben.

3. Lépés

Szűrjük le és gyűjtsük össze az almalevet. Hagyjuk az almát kihűlni.

4. Lépés

Egy nagy tálban jól keverje össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szultánát, az apróra vágott diót és a citromhéjat. Miután kihűlt az alma, adjuk hozzá, és gyúrjunk össze mindent jól.

5. Lépés

Osszuk a tésztát két kenyérformába. Itt érdemes jó minőségű sütőformákat használni, hogy egyenletes sütési eredményt érjünk el.

6. Lépés

Süssük a kenyeret 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig. A pálcikával végzett próba segít meggyőződni arról, hogy a kenyér valóban átsült-e.

7. Lépés

A vegán almás kenyeret a legjobb egy kis vajjal reggelizni vagy sima kenyérként fogyasztani - mézzel, ha édesen szereted. Kellemes!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új