Forrás: caoyu36 for Getty Images
Süssön japán piskótát
A japán piskóta egy olyan süteménytípus, amely a legegyszerűbb hozzávalókból készül, de a végeredmény kitűnő. Precizitást és türelmet igényel, de a végeredmény mindenképpen megéri. A japán piskóta állagában és megjelenésében hasonlít a sajttortához.
Hozzávalók
- 6 Tojás (szétválasztva tojásfehérjére és tojássárgájára)
- 60 g cukor
- 60 ml tej
- 40 g Teljes kiőrlésű liszt
- 20 g kukoricakeményítő
- 50 g vaj
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- csipetnyi só
- porcukor
Eljárás
A japán piskóták elkészítéséhez először keverje össze a tojássárgáját és a cukrot egy keverőtálban. Én szeretem apránként hozzáadni a cukrot, hogy jobban összeálljon.
Ezután olvaszd meg a vajat a mikrohullámú sütőben, és add hozzá a tojássárgája-cukor keverékhez a tejjel és a vaníliakivonattal együtt.
A lisztet és a kukoricalisztet külön-külön keverje össze, majd szitálja a fenti keverékhez. A szitálás nagyon fontos, ez garantálja az igazán könnyű, légies süteményt.
Most verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Ne felejtsünk el hozzáadni egy csipet sót, ez segít, hogy szép és habos legyen. Ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét a tortakeverékhez, vigyázva, hogy a tésztát ne engedjük le.
Öntse a tortakeveréket egy kizsírozott tortaformába, és 160 fokon süsse körülbelül 40-50 percig. Sütés közben tartsa szemmel a süteményt - ha túl gyorsan barnul, egyszerűen fedje le alufóliával.
Ha a japán piskóta megsült, fordítsa ki a tortát egy rácsra, és hagyja teljesen kihűlni. Végül szórja meg a tortát porcukorral, és tálalja.