HIRDETŐ

Forrás: caoyu36 for Getty Images

Süssön japán piskótát

A japán piskóta egy olyan süteménytípus, amely a legegyszerűbb hozzávalókból készül, de a végeredmény kitűnő. Precizitást és türelmet igényel, de a végeredmény mindenképpen megéri. A japán piskóta állagában és megjelenésében hasonlít a sajttortához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 Tojás (szétválasztva tojásfehérjére és tojássárgájára) Hozzáadott
  • 60 g cukor Hozzáadott
  • 60 ml tej Hozzáadott
  • 40 g Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 20 g kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A japán piskóták elkészítéséhez először keverje össze a tojássárgáját és a cukrot egy keverőtálban. Én szeretem apránként hozzáadni a cukrot, hogy jobban összeálljon.

2. Lépés

Ezután olvaszd meg a vajat a mikrohullámú sütőben, és add hozzá a tojássárgája-cukor keverékhez a tejjel és a vaníliakivonattal együtt.

3. Lépés

A lisztet és a kukoricalisztet külön-külön keverje össze, majd szitálja a fenti keverékhez. A szitálás nagyon fontos, ez garantálja az igazán könnyű, légies süteményt.

4. Lépés

Most verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Ne felejtsünk el hozzáadni egy csipet sót, ez segít, hogy szép és habos legyen. Ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét a tortakeverékhez, vigyázva, hogy a tésztát ne engedjük le.

5. Lépés

Öntse a tortakeveréket egy kizsírozott tortaformába, és 160 fokon süsse körülbelül 40-50 percig. Sütés közben tartsa szemmel a süteményt - ha túl gyorsan barnul, egyszerűen fedje le alufóliával.

6. Lépés

Ha a japán piskóta megsült, fordítsa ki a tortát egy rácsra, és hagyja teljesen kihűlni. Végül szórja meg a tortát porcukorral, és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új