Forrás: merc67 from Getty Images
Sütés nélküli gyümölcsös mascarpone cheesecake
A sütés nélküli gyümölcsös mascarpone cheesecake egy finom és frissítő desszert, amit különösen a nyári hónapokban értékelni fog. Gyors és könnyű elkészíteni, a hűsítő hatása pedig tökéletes a nap végén egy kis édeskedésre.
Hozzávalók
Szöveg
- 200 g Piskóta sütemény
- 90 g Olvasztott vaj
Tartalom
- 500 g mascarpone
- 200 g Tejszínhabos túró
- 100 g cukor
- 1 darab vaníliás cukor
- 250 ml tejszín
Gyümölcsszósz
- 300 g gyümölcs ízlés szerint
- 1 csomagolás Zselatin
Eljárás
Az aprított süteményt keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomjuk bele a keveréket a kikenett tortaformába, majd hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Mascarpone-t, túrót, cukrot és vaníliás cukrot verjünk könnyűre. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és verjünk még egy kis ideig.
A tölteléket a megkeményedett tésztára öntjük és hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át megszilárdulni.
A gyümölcsöt megmossuk és apróra vágjuk. A zselatint a csomagolás utasításai alapján elkészítjük és összekeverjük a gyümölccsel.
Kiöntjük a megdermedt töltelékre, és hagyjuk a hűtőben legalább egy órát tovább dermedni.
A cheesecake-et óvatosan kivesszük a formából, mielőtt tálalnánk. Díszítésként friss gyümölccsel és tejszínhabbal tálalhatjuk.