HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Sütnivaló kolbász recept

Remélem, kellemes időtöket töltöttök az elkészítéssel, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nagy örömmel fogja fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 100 g szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 12 tk csípős paprika (elhagyható) Hozzáadott
  • 12 dl hideg víz Hozzáadott
  • vastagbél vagy műbél a töltéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, bátran kipróbálhatod a hozzávalók változtatását. Például, ha nem szereted a nagyon fűszeres ételeket, hagyjuk el a csípős paprikát.

2. Lépés

A sertéshúst és a szalonnát kockázzuk fel, majd daráljuk le. Fontos, hogy a húst nem szabad túl apróra darálni, mert a kolbásznak tartalmasnak, roppanósnak kell lennie.

3. Lépés

A húshoz adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, a fűszereket, és a hideg vizet. Mindent alaposan gyúrjunk össze, majd egy-két órára tegyük hűtőbe pihenni. A tapasztalataim alapján ezzel intenzívebbé válik az íze.

4. Lépés

Amikor a hús már kellőképpen fűszerezett, töltse meg vele a bélből készült hüvelyeket. Ügyeljünk arra, hogy ne túl szorosan töltse ki, mert a kolbász főzés közben megdagad.

5. Lépés

A kolbászt elősütés nélkül is fogyaszthatjuk, hiszen a húst és a szalonnát már megfelelően besóztuk, ijesztő kórokozónak nincs esélye. Ettől függetlenül a legtöbb fiatalabb háziasszony személyes tapasztalata szerint biztonságosabb, ha sütünk rajta egy kicsit, és úgy kóstoljuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek