HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Sütnivaló kolbász recept

Remélem, kellemes időtöket töltöttök az elkészítéssel, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nagy örömmel fogja fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 100 g szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 12 tk csípős paprika (elhagyható) Hozzáadott
  • 12 dl hideg víz Hozzáadott
  • vastagbél vagy műbél a töltéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, bátran kipróbálhatod a hozzávalók változtatását. Például, ha nem szereted a nagyon fűszeres ételeket, hagyjuk el a csípős paprikát.

2. Lépés

A sertéshúst és a szalonnát kockázzuk fel, majd daráljuk le. Fontos, hogy a húst nem szabad túl apróra darálni, mert a kolbásznak tartalmasnak, roppanósnak kell lennie.

3. Lépés

A húshoz adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, a fűszereket, és a hideg vizet. Mindent alaposan gyúrjunk össze, majd egy-két órára tegyük hűtőbe pihenni. A tapasztalataim alapján ezzel intenzívebbé válik az íze.

4. Lépés

Amikor a hús már kellőképpen fűszerezett, töltse meg vele a bélből készült hüvelyeket. Ügyeljünk arra, hogy ne túl szorosan töltse ki, mert a kolbász főzés közben megdagad.

5. Lépés

A kolbászt elősütés nélkül is fogyaszthatjuk, hiszen a húst és a szalonnát már megfelelően besóztuk, ijesztő kórokozónak nincs esélye. Ettől függetlenül a legtöbb fiatalabb háziasszony személyes tapasztalata szerint biztonságosabb, ha sütünk rajta egy kicsit, és úgy kóstoljuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új