Forrás: Pixabay: RitaE
Sütnivaló kolbász recept
Remélem, kellemes időtöket töltöttök az elkészítéssel, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nagy örömmel fogja fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók
- 500 g sertéshús
- 100 g szalonna
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk Majoránna
- 1⁄2 tk csípős paprika (elhagyható)
- 1⁄2 dl hideg víz
- vastagbél vagy műbél a töltéshez
Eljárás
Először is, bátran kipróbálhatod a hozzávalók változtatását. Például, ha nem szereted a nagyon fűszeres ételeket, hagyjuk el a csípős paprikát.
A sertéshúst és a szalonnát kockázzuk fel, majd daráljuk le. Fontos, hogy a húst nem szabad túl apróra darálni, mert a kolbásznak tartalmasnak, roppanósnak kell lennie.
A húshoz adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, a fűszereket, és a hideg vizet. Mindent alaposan gyúrjunk össze, majd egy-két órára tegyük hűtőbe pihenni. A tapasztalataim alapján ezzel intenzívebbé válik az íze.
Amikor a hús már kellőképpen fűszerezett, töltse meg vele a bélből készült hüvelyeket. Ügyeljünk arra, hogy ne túl szorosan töltse ki, mert a kolbász főzés közben megdagad.
A kolbászt elősütés nélkül is fogyaszthatjuk, hiszen a húst és a szalonnát már megfelelően besóztuk, ijesztő kórokozónak nincs esélye. Ettől függetlenül a legtöbb fiatalabb háziasszony személyes tapasztalata szerint biztonságosabb, ha sütünk rajta egy kicsit, és úgy kóstoljuk meg.