Forrás: Pixabay: Republica
Sütnivaló kolbász
A sütnivaló kolbász eleme a családi hagyományainknak, így nagyon örülök, hogy ezt a receptet megoszthatom veletek. Gyakran főztem ezt a finom és egyszerű ételt, amikor az egész család összegyűlt. Mindenkinek az az ikonikus kolbászos íz a kedvence, ami mindig gyorsan elfogy.
Hozzávalók
- 4 ks sütnivaló kolbász
- 1 evőkanál szalonna
- 1 nagy hagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ez fontos lépés, mert csak így lesz a kolbász ropogós és jól átsül.
Egy serpenyőben kezdjük el sütni a szalonnát közepes lángon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
Amikor a szalonna már szép aranybarna színű, adjuk hozzá a felaprított hagymát. Kevergessük át a hagymát a szalonnával, hogy felvegye annak ízét is.
Amikor a hagyma már üveges és puha, adjuk hozzá a pirospaprikát, de vigyázat, nehogy megégjen! Pár percig kevergetjük, míg a hagyma átveszi a pirospaprika színét.
Közben tegyük be a kolbászokat az előmelegített sütőbe. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel, hogy könnyen tudjon körbejárni a hő.
Süssük 15-20 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 15-20 percig.
Amikor a kolbászok szépen megpirultak és ropogósak, vegyük ki őket a sütőből.
Tálaljuk a sült kolbászokat a hagymás szalonnával.