HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Republica

Sütnivaló kolbász

A sütnivaló kolbász eleme a családi hagyományainknak, így nagyon örülök, hogy ezt a receptet megoszthatom veletek. Gyakran főztem ezt a finom és egyszerű ételt, amikor az egész család összegyűlt. Mindenkinek az az ikonikus kolbászos íz a kedvence, ami mindig gyorsan elfogy.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sütnivaló kolbász Hozzáadott
  • 1 evőkanál szalonna Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ez fontos lépés, mert csak így lesz a kolbász ropogós és jól átsül.

2. Lépés

Egy serpenyőben kezdjük el sütni a szalonnát közepes lángon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

3. Lépés

Amikor a szalonna már szép aranybarna színű, adjuk hozzá a felaprított hagymát. Kevergessük át a hagymát a szalonnával, hogy felvegye annak ízét is.

4. Lépés

Amikor a hagyma már üveges és puha, adjuk hozzá a pirospaprikát, de vigyázat, nehogy megégjen! Pár percig kevergetjük, míg a hagyma átveszi a pirospaprika színét.

5. Lépés

Közben tegyük be a kolbászokat az előmelegített sütőbe. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel, hogy könnyen tudjon körbejárni a hő.

6. Lépés

Süssük 15-20 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 15-20 percig.

7. Lépés

Amikor a kolbászok szépen megpirultak és ropogósak, vegyük ki őket a sütőből.

8. Lépés

Tálaljuk a sült kolbászokat a hagymás szalonnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek