HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Republica

Sütnivaló kolbász

A sütnivaló kolbász eleme a családi hagyományainknak, így nagyon örülök, hogy ezt a receptet megoszthatom veletek. Gyakran főztem ezt a finom és egyszerű ételt, amikor az egész család összegyűlt. Mindenkinek az az ikonikus kolbászos íz a kedvence, ami mindig gyorsan elfogy.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sütnivaló kolbász Hozzáadott
  • 1 evőkanál szalonna Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ez fontos lépés, mert csak így lesz a kolbász ropogós és jól átsül.

2. Lépés

Egy serpenyőben kezdjük el sütni a szalonnát közepes lángon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

3. Lépés

Amikor a szalonna már szép aranybarna színű, adjuk hozzá a felaprított hagymát. Kevergessük át a hagymát a szalonnával, hogy felvegye annak ízét is.

4. Lépés

Amikor a hagyma már üveges és puha, adjuk hozzá a pirospaprikát, de vigyázat, nehogy megégjen! Pár percig kevergetjük, míg a hagyma átveszi a pirospaprika színét.

5. Lépés

Közben tegyük be a kolbászokat az előmelegített sütőbe. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel, hogy könnyen tudjon körbejárni a hő.

6. Lépés

Süssük 15-20 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 15-20 percig.

7. Lépés

Amikor a kolbászok szépen megpirultak és ropogósak, vegyük ki őket a sütőből.

8. Lépés

Tálaljuk a sült kolbászokat a hagymás szalonnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új