HIRDETŐ

Forrás: Jess Lessard Photography by Getty Images

Sütőben sült kelbimbó

Ez a finom kelbimbó recept egyszerűen elkészíthető, és tökéletes egy egészséges, őszi vacsorához. A kelbimbót olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük, majd sütőben pirítjuk, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kilogramm kelbimbó Hozzáadott
  • 3 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1. A kelkáposzta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.

2. Lépés

2. Megtisztítjuk a kelbimbót, eltávolítjuk a külső leveleket és félbevágjuk. Ráhelyezzük az előkészített sütőlemezre.

3. Lépés

3. Csepegtessen olívaolajat a kelbimbóra, és ízesítse sóval és borssal. Keverjen mindent jól össze, hogy a kelbimbó egyenletesen legyen fűszerezve.

4. Lépés

4. Süsseljük a kelbimbót 20-25 percig a sütőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Eközben egyszer keverjük meg, hogy biztosak legyünk benne, hogy egyenletesen sül.

5. Lépés

5. Vegyük ki a sütőből a pirított kelbimbót, és tálaljuk fel köretként az ünnepi étkezéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák