Forrás: Jess Lessard Photography by Getty Images
Sütőben sült kelbimbó
Ez a finom kelbimbó recept egyszerűen elkészíthető, és tökéletes egy egészséges, őszi vacsorához. A kelbimbót olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük, majd sütőben pirítjuk, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
Hozzávalók
- 1 kilogramm kelbimbó
- 3 Evőkanál olívaolaj
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál Fekete bors
Eljárás
1. A kelkáposzta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
2. Megtisztítjuk a kelbimbót, eltávolítjuk a külső leveleket és félbevágjuk. Ráhelyezzük az előkészített sütőlemezre.
3. Csepegtessen olívaolajat a kelbimbóra, és ízesítse sóval és borssal. Keverjen mindent jól össze, hogy a kelbimbó egyenletesen legyen fűszerezve.
4. Süsseljük a kelbimbót 20-25 percig a sütőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Eközben egyszer keverjük meg, hogy biztosak legyünk benne, hogy egyenletesen sül.
5. Vegyük ki a sütőből a pirított kelbimbót, és tálaljuk fel köretként az ünnepi étkezéshez.