Forrás: Alex Rath for Getty Images
Sütőben sült marharolád
Egy hagyományos német étel, amely örömet szerez az ízlelőbimbóknak. Ezek a marharoládok lassan, a sütőben készülnek, hogy biztosítsák a hús lágy és lédús állagát, miközben a töltelék átjárja a szalonna, a hagyma és a savanyú uborka íze.
Hozzávalók
Rouladen
- 4 Darabok Marhahús tekercs
- 4 Darabok szalonnaszeletek
- 4 Darabok Befőtt uborka
- 2 Darabok Hagymák
- 4 evőkanál Mustár
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
Mártás
- 500 ml marhahúsleves
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
1. A sütőben sült marharolád receptjéhez először melegítse elő a sütőt 200 fokra. Amíg a sütő előmelegszik, készítse elő a hozzávalókat. Vágja csíkokra a hagymát, a szalonnaszeleteket és a fűszeruborkákat, majd tegye őket félre.
2. Vegye elő a szűzpecsenyéket, és minden oldalukat kenje meg mustárral, mielőtt sóval és borssal ízesítené. Helyezzen sonkaszeleteket, hagymát és uborkát minden szűzpecsenyére, majd gondosan tekerje fel őket. Rögzítse minden szűzpecsenyét konyhai madzaggal vagy hústűvel.
3. Helyezze a roulade-okat egy sütőálló serpenyőbe, és pirítsa meg mindegyik oldalukat, amíg barnák nem lesznek. Ezután adjon hozzá marhahúslevest és paradicsompürét, és hintsük meg a roulade-okat egy kevés liszttel.
4. Helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és párolja a roulade-okat 90 percig. Fordítsa meg a roulade-okat minden 30 percben, hogy biztosítsa az egyenletes sülést mindkét oldalon.
5. Vegye ki a serpenyőt a sütőből, és hagyja pihenni a marharoulade-ot néhány percig tálalás előtt. Tálalhatja a roulade-ot burgonyapürével vagy vöröskáposztával. Jó étvágyat!